KAPETAN MIKI IZ IKE

Konj pao u provaliju, a vlasnika spasila grana

28.07.2009 u 19:25

Bionic
Reading

Neobična nesreća dogodila se u Iki kada se u provaliju suhog korita potoka Banine strmoglavio konj vlasnika Amira Beganovića, koji se u jutarnjim satima sa svojom djecom zaputio u šumu po drva

Vrlo brzo na teren su pristigli i opatijski vatrogasci, ali konju zbog zadobivenih ozljeda nakon pada u šest metara duboku provaliju nije bilo pomoći, te je ubrzo uginuo, piše Novi list

Kako se doznaje tragedija je mogla biti i puno veća, budući da je Beganović pokušao 600 kilograma teškog konja s opremom zadržati da ne padne u provaliju, te je i sam opasno visio nad njom, a život mu je spasila jedna grana za koju se uspio uhvatiti prije pada te je prošao samo s lakšim ozljedama.

Cijela obitelj Beganović bila je u šoku zbog ovog događaja, te je razumljivo kako nisu bili raspoloženi za davanje izjava, a tragedija je posebno pogodila oca Amira te sina Alena koji je u suzama kazao da je riječ o njihovom najdražem konju.

Beganovići koji imaju još dva konja inače često njima odlaze u šumu po drva, a ovim putem krenuli su na nagovor prijatelja i nisu bili posve sigurni o kakvom se nepredvidljivom terenu radi, što se na kraju pokazalo sudbonosnim.

Da se doista radi o vrlo nepristupačnom mjestu, svjedoči i činjenica da su vatrogasci i nakon što su se pozabavili nesretnim konjem, još uvijek imali pune ruke posla. Strme grote kojima se koritom Banine spušta do centra Ike bile su prevelik zalogaj za dvoje Beganovićeve djece, pa su ih opatijski vatrogasci morali spuštati užetom te se dodatno pobrinuti za njihovu sigurnost.

– Vlasnik je doista imao veliku sreću u nesreći, tako da je ovaj događaj završio najsretnije moguće, rekao je Mladen Šćulac, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Opatija te istaknuo kako su vatrogasci intervenirali odmah po pristigloj dojavi, a za uklanjanje leša nesretne životinje morat će se pobrinuti vlasnik.