MIRKO CETINSKI UZVRAĆA TUŽBOM

'Končar mi prijevarom želi oduzeti sve što sam stekao'

12.08.2011 u 16:45

Bionic
Reading

Mirko Cetinski podnio je tužbu protiv Danka Končara i Kermas ulaganja d.o.o. zbog navodne prijevare vezane uz kupnju poslovnih udjela u Glasu Istre

'Istina je da sam se u Glasu Istre u 9. mjesecu 2008. godine eksponirao kao kupac udjela od malih dioničara Glasa Istre, ali Končar namjerno prešućuje zajednički potpisan Sporazum o istupanju u javnosti prema kojem sam i postupao, a isti definira njegovu strategiju prema kojoj sam se kao javnosti poznati umjetnik i poduzetnik trebao eksponirati kao kupac u cilju očuvanja njegove anonimnosti jer mu je to tada odgovaralo', navodi Cetinski u današnjem priopćenju .

Kako tvrdi Mirko Cetinski, Končar namjerno prešućuje da su prije toga potpisani ugovori putem kojih je tvrtka u vlasništvu Arting Radio Rovinj d.o.o u ime i za račun Kermas Ulaganja d.o.o. preuzela obvezu realizirati kupnju poslovnih udjela od najmanje 32 posto, a da će za tu svrhu Kermas Ulaganja osigurati financijska sredstva u visini 13.500.000,oo kuna, što je i učinjeno.

Marketinško predstavljanje i promocija Končara govori o statusu i odnosu Kermas Ulaganja i Končara, priopćava Cetinski, upućujući zainteresirane na objavljene intervjue iz tog doba.

'Sve ostale Končareve aktivnosti poduzete nakon realizirane kupnje dio su njegovog plana i imaju za cilj prijevaru i otimanje svega što imam i što sam kroz cijeli radni i životni vijek stekao. Zato sam bio prisiljen tužiti ga i svoje pravo tražiti legalnim putem', zaključuje obraćanje javnosti rovinjski pjevač i poduzetnik Mirko Cetinski.