SSSH MIJENJA VOĐU

Konačno smijenjena Ana Knežević!

25.05.2010 u 15:09

Bionic
Reading

Ana Knežević bit će 7. lipnja na sjednici Vijeća Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) razriješena s dužnosti predsjednice SSSH-a, a umjesto nje tu će sindikalnu središnjicu voditi v. d. predsjednika, do Kongresa koji je zakazan za kraj godine

Vijeće SSSH-a trebalo bi 7. lipnja imenovati v. d. predsjednika ili otvoriti kandidacijski postupak za njegovo imenovanje, a on će voditi SSSH do redovnog Kongresa koji bi se trebao održati u prosincu ove godine.

Ivan Tomac

Potpredsjednik SSSH-a Ivan Tomac izjavio je Hini da je spreman privremeno voditi Savez, ako se na sjednici ne imenuje v. d. predsjednik, ali samo do iduće sjednice Vijeća, jer nije zainteresiran ni za funkciju v. d. predsjednika niti predsjednika SSSH-a.

Predsjedništvo Vijeća SSSH-a na današnjoj je sjednici odlučilo smijeniti Anu Knežević nakon što je Statutarna komisija jednoglasno zaključila da joj na prošloj sjednici Vijeća nije izglasovano povjerenje, jer nije dobila natpolovičnu većinu glasova članova Vijeća, priopćeno je iz SSSH-a.

Vijeće SSSH-a, kojem je Knežević stavila mandat na raspolaganje, odlučivalo je o sudbini svoje predsjednice na sjednici održanoj 11. svibnja, kada se u tajnom glasovanju 20 članova Vijeća izjasnilo za povjerenje, a 13 protiv.

Budući da Vijeće SSSH ima 45 članova, Ani Knežević su za ostanak na čelu najbrojnije sindikalne središnjice trebala 23 glasa. No kako je došlo do različitog tumačenja primjene akata SSSH-a, konačna odluka prepuštena je tumačenju Statutarne komisije.

Knežević je stavila svoj mandat na raspolaganje, jer je na zagrebačkom Općinskom sudu nepravomoćno osuđena na uvjetnu jednogodišnju kaznu uz rok kušnje od tri godine.

Sud je odlučio da je kao predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske falsificirala službene dokumente i uz pomoć njih podigla 25.000 kuna sindikalnog novca, koji nije isplaćen kao pomoć članovima sindikata čija su imena napisana na obrascima, no Knežević je tvrdila da nije kriva te je odbila dati ostavku.