MINISTAR POTVRDIO

Konačno: Nijemci od 15. lipnja ukidaju ograničenja putovanja izvan zemlje, stižu li nam turisti?

03.06.2020 u 11:26

Bionic
Reading

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Mass objavio je na Twitteru da je njegovo ministarstvo donijelo odluku o ukidanju ograničenja putovanja izvan zemlje od 15. lipnja, što bi i hrvatskom turizmu moglo donijeti toliko željene goste s tradicionalno popularnog tržišta. Vijest je također važna i za brojne njemačke državljane hrvatskog porijekla koji već mjesecima čekaju susret sa svojim članovima obitelji

Mass je objavio da se ograničenje ukida za zemlje 'povezane sa schengenskim prostorom', što uključuje sve članice EU, vanjske članice Schengena poput Švicarske ili Islanda te Veliku Britaniju. Budući da Španjolska i Norveška još uvijek nisu ukinule svoja ograničenja o primanju turista, odluka o ove dvije zemlje bit će donesena nakon što to učine.

'Međutim, ne smijemo se uljuljkati u lažni osjećaj sigurnosti. Epidemija Covida-19 ni blizu nije završena, i svi moramo dati sve od sebe da spriječimo da turizam dovede do drugog vala oboljenja, što ovisi o svakome od nas. Zato ćemo upute o ograničenju putovanja stalno obnavljati u skladu s razvojem događaja, a građani koji završe u karanteni u inozemstvu neće biti organizirano vraćani kući', upozorio je Mass.