osuđen na 30 godina

Komšić izrazio žaljenje zbog ubojstva bivše djevojke, odluka Vrhovnog suda o žalbi za nekoliko mjeseci

21.03.2019 u 14:08

Bionic
Reading

Vrhovni sud u četvrtak je raspravljao o žalbi Davida Komšića, čovjeka koji je ubio Kristinu Krupljan, na presudu kojom je osuđen na 30 godina zatvora

Kako prenosi 24sata, Komšić se na raspravu javio videolinkom iz kaznionice u Lepoglavi, u kojoj izdržava kaznu zbog ubojstva bivše djevojke, 19-godišnje Kristine Krupljan, a koju je 22. veljače 2017. ubio zadavši joj 88 uboda nožem. Komšić je šutke slušao i gledao u pod dok je sutkinja obrazlagala presudu, a nakon toga se obratio sudskom vijeću te je izrazio žaljenje zbog svega što je učinio.

>>> David Komšić dobio 30 godina zatvora zbog ubojstva Kristine Krupljan, nakon presude dogodio se incident

Naglasio je da je odmah, 'kad je došao sebi i shvatio što je napravio', od svoga oca zatražio da ga vozi na policiju te da je tamo sve priznao. Naveo je i kako je odmalena imao psihičke teškoće zbog kojih se liječio u BiH.

'O tome sam govorio i sudskim vještacima, međutim sud tome nije pridao nikakvu važnost. U tom momentu, kad sam to počinio, nisam imao ni 20 godina. Žao mi je, žao mi je obitelji pokojne Kristine, svoje obitelji koja također nosi posljedice', rekao je Komšić i dodao kako bi dao svoj život da vrati njen.

Žalbe na presudu, osim samog Davida Komšića, podnijelo je Županijsko državno odvjetništvo, Komšićev branitelj Veljko Miljević te Komšićevi roditelji, a odluku o svim žalbama Vrhovni bi sud trebao donijeti u roku od nekoliko mjeseci.

  • +3
David Komšić osuđen na 30 godina zatvora za ubojstvo Kristine Krupljan Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Krišto