SUKOB DRŽAVNOG VRHA

Komšić i Džaferović prijavit će Dodika zbog unošenja zastave RS-a u predsjedništvo

23.11.2018 u 17:42

Bionic
Reading

Hrvatski i bošnjački član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović najavili su u petak da će zbog kršenja zakona prijaviti svog srpskog kolegu Milorada Dodika koji je u urede državnog vrha unio zastavu Republike Srpske (RS)

Dodik je ranije u petak u svečani salon Predsjedništva, u kojemu je primio vjerodajnice novog veleposlanika Srbije, unio zastavu srbijanskog entiteta, iako je to suprotno zakonu o zastavi BiH i poslovniku o radu državnog vrha.

Zakon nalaže da se pri primanju vjerodajnica ističu samo zastava BiH i zastava države iz koje dolazi veleposlanik.

  • +21
Izbori u BiH Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović neće tolerirati neodgovornost, bahatost i kršenje zakona koje je danas iskazao predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Današnjim postupkom Dodik je oskvrnuo ceremoniju predaje vjerodajnica i narušio međunarodni ugled Predsjedništva BiH', stoji u zajedničkom priopćenju Komšića i Džaferovića.

Dvojica dužnosnika kažu da su Dodik i zaposlenici njegova ureda svjesno ignorirali upozorenja službe za protokol da postavljanje entitetskih zastava nije dopušteno i najavili da će srpskog kolegu prijaviti za kršenje zakona o zastavi BiH.