ŽUPAN TOLUŠIĆ PROZVAO DORH

Komemoracija za žrtve masakra za koji nitko nije odgovarao

04.09.2012 u 15:24

Bionic
Reading

Na mjesnom groblju u Četekovcu održana je danas komemoracija za žrtve najvećeg četničkoga terora i masakra u Virovitičko-podravskoj županiji.

Na današnji dan prije 21 godinu pobunjeni Srbi i pripadnici Jugoslavenske narodne armije na kućnim su pragovima ubili 24 mještana Četekovca, Balinaca i Čojluga.
Iako su zločinci poznati, nitko za svoja nedjela do danas još nije odgovarao.

U počast žrtvama cvijeće i svijeće, uz obitelji, položila su izaslanstva Hrvatskog sabora, vlade, vojske, policije, lokalne samouprave i udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Obraćajući se rodbini žrtava zamjenik ministra branitelja pukovnik Ivan Grujić rekao je da 4. rujan 1991. upozorava kako se nikada ne smije dopustiti ponavljanje sličnih događaja koji predstavljaju kršenje temeljnih ljudskih prava i sloboda, kršenje humanitarnih propisa i međunarodnog kaznenog prava.

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić neprocesuiranje zločinaca koji su počinili pokolj nazvao je hrvatskom sramotom te pozvao sve nadležne institucije, a prije svega Državno odvjetništvo da 'tu priču konačno privede kraju'.

To neće dignuti ljudi iz grobova, ali će zadovoljiti neke minimalne postulate pravde i pravednosti, zaključio je.