Dvije sreće u nesrećama

Kombi udario dijete u Labinu, vozač pobjegao. U Puli majka sjedila u autu i pustila dijete iz njega van na cestu kad je naletio motor i udario ga

22.10.2021 u 10:34

Bionic
Reading

Na području Istre dogodile su se od početka ovog tjedna dvije prometne nesreće u kojima su lakše ozlijeđena djeca

Najprije se u ponedjeljak oko 13 sati, dvoje djece kretalo se nogostupom u Ulici Aldo Negri u Labinu te je u međusobnom naguravanju prvo jedno dijete palo na kolnik, a potom i drugo. Nakon što je drugo dijete izgubilo ravnotežu i palo na kolnik, udario ga je teretni automobil i lakše ozlijedio. Vozač teretnog vozila je nakon nesreće napustio mjesto događaja te policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja.

Druga prometne nesreća dogodila se jučer oko 12.45 sati u Vodovodnoj ulici u Puli, kada je 44-godišnjakinja propustila dužan nadzor kao roditelj te je dopustila djetetu koje je izašlo iz vozila da neoprezno i nepropisno prelazi kolnik van obilježenog pješačkog prijelaza, dok je sama ostala sjediti u nepropisno zaustavljenom automobilu.

U tom trenutku na dijete je naletio moped kojim je upravljala 25-godišnjakinja te je dijete u nesreći lakše ozlijeđeno. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija je protiv 44-godišnjakinje pokrenula prekršajni postupak.