VRIJE U SDP-U

Komadina stao uz Bernardića i narugao se njegovim protivnicima: Pišem pismo, tinta mi se proli...

26.06.2018 u 10:06

Bionic
Reading

Do kraja tjedna ugledni SDP-ovci i dužnosnici stranke trebali bi predsjedniku Davoru Bernardiću predati peticiju sa zahtjevom za njegovom ostavkom. Iako nije sasvim jasno tko bi mogao podržati tu inicijativu među njima neće biti potpredsjednika stranke Zlatka Komadine

Komadina je već na početku izvanredne press konferencije kazao kako dijeli zabrinutost događanjima u stranci, no da postoji način.

'Prije svega treba biti red i rad u skladu sa Statutom SDP-a. To se tako ne radi. Pozivam sve pisce, poštare u SDP-u da ne čine drugome što ne žele da drugi čine njima. Pitam koliko su pomogli Bernardiću i koliko svojim ponašanje doprinose SDP-u. Kako oni koji nisu dobili povjerenje kolega na konvenciji su zabrinutiji za stanje u stranci nego oni koji su dobili povjerenje', kazao je Komadina, dodavši da je pisanje pisma jedna vrsta pritiska. 'Pišem pismo, tinta mi se proli', nabacio je u jednom trenutku Komadina.

Poručio je da ne zna što se to promijenilo u zadnjih tjedan dana da se traži ostavka predsjednika. 'Ja mogu biti kritičan prema njemu, ali je legalno izabran predsjednik. Da ima gafova, ima. Da ima grešaka, ima', poručio je Komadina.

Kolegama je poručio da svoje stavove iznose na Predsjedništvu i drugim stranačkim tijelima. 'Neodgovorno je u javnom prostoru cipelariti se međusobno, poručio je.

'Tko ima pravo poništavati volju članova koji su ga izabrali?', upitao je Komadina. 'Da su tako izdavali drugove '91. i '41. ne bi mi danas slavili Dan državnosti i Dan antifašističke borbe, dodao je.

Stranku vidim bolju nego danas, a preksutra još bolju, no to neće biti kroz jedan dan, kazao je i dodao da se i roba s greškom danas dobro prodaje na tržištu.

'Ja nisam prekrižio Bernardića, ja nisam nikada izdavao svoje drugove i drugarice', kazao je Komadina, dodavši da se ovdje radi o obrani institucija stranke.

'Ovjde je riječ o sjaši Kurta da izjaši Murta. Što ne sade cvijeće u ovo preduzeće', poručio je Komadina.

Iako je svjestan da bi ukoliko Bernardić bude srušen mogao voditi stranku do sljedećih izbora, Komadina kaže da 'baš nije za čuvara plaže u zimskom periodu'.

  • +9
Održan Glavni odbor SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL