analiza 1. kruga

Komadina: Nisam si toliko friendly s Milanovićem da se ljubimo. Kad ga vidim, čestitat ću mu

23.12.2019 u 15:52

Bionic
Reading

Nakon dobrog rezultata Zorana Milanovića na nedjeljnim izborima Predsjedništvo SDP-a sastalo se kako bi analiziralo rezultate

Iako u nedjelju nije bio na dočeku rezultata, potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina zadovoljan je rezultatima izbora.

‘Imali smo jednog kandidata, nismo dijelili glasove kao HDZ. Da smo išli s dva kandidata, što bi se dogodilo? Ušla bi dva kandidata desnice u drugi krug’, kazao je Komadina.

Upitan je li nazvao Milanovića i rekao mu ‘svaka čast’, Komadina kaže: ‘Nismo baš toliko friendly da se ljubimo. Kad ga vidim, čestitat ću mu.’

Škorini glasači, kaže Komadina, nisu skloni establišmentu i HDZ-u pa potpredsjednik SDP-a smatra da bi dio njihovih glasova mogao otići Milanoviću. Kaže da bi sučeljavanje više odgovaralo Milanoviću.

‘Bistar, brz, inteligentan, okretan’, dodaje Komadina.

Zadovoljan rezultatima je i Ivo Jelušić.

‘Mislim da je vrlo lako pridobiti glasače, imamo još dovoljno u rezervoaru na ljevici, a nisam siguran da će Škorini glasovi ići Kolindi. Naprotiv, mislim da će ići Milanoviću ili ljudi neće izaći’, rekao je Jelušić te se nada da natpolovična većina želi živjeti u normalnoj zemlji.

Rezultatima Milanovića zadovoljno je i Predsjedništvo, prenio je zaključke tog tijela nakon sjednice Arsen Bauk.

‘Zadovoljni smo što je osvojio najveći broj glasova, i što ima realne šanse pobijediti u drugom krugu’, kazao je Bauk.

Upitan kako doći do glasova za pobjedu, Bauk kaže: ‘Činjenica je da je 5.1 nova runda, da krećemo od 0:0, da imamo bolju startnu poziciju jer smo prvi no ona ne garantira pobjedu. Smatramo da je naš kandidat bolji. Čak 75 posto građana reklo je da nije zadovoljno kako je predsjednica obavljala mandat’.

O eventualnoj promjeni taktike, kaže, odlučit će stožer Zorana Milanovića. ‘Već jučerašnji govor dao je naslutiti i građani su ispred sebe mogli vidjeti predsjednika sa stavom, sa državničkim razmišljanjem, s pozivom za okupljanje i stavom da svi trebaju biti u društvu jednaki’, rekao je Bauk.