završeni projekti

Komadina: Nije istina da više uzimamo iz proračuna Gorskog kotara nego vraćamo

13.06.2022 u 17:10

Bionic
Reading

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je u ponedjeljak, podsjetivši da je nedavnim rebalansom županijski proračun povećan, kako su u prvoj godini novog mandata završeni svi projekti iz prošlog te da je pripremljen početak novih projekata

Rekao je da je odlučeno da se porast prihoda iskoristi za završavanje projekata, a iduće godine nastave drugi.

Smatra da su županije "između čekića i nakovnja, središnje državne vlasti, koja je prilično daleko te gradova i općina koji očekuju da se puno toga financira iz županije."

Naveo je da je "ovih dana bilo dosta neistina ili nerazumijevanja u javnosti od nekih načelnika, da više uzimamo iz proračuna Gorskog kotara nego vraćamo, što nije istina."

"U proračune gradova i općina vraća se više no što daju u županijski proračun, a to ćemo artikulirati i na tematskoj sjednici u rujnu u Ravnoj Gori. Predložit ćemo određena fiskalna rasterećenja," naglasio je.

Potvrdio je da je, govoreći o nekim načelnicima, mislio i na načelnika Fužina Davida Bregovca (Hrvatski laburisti- Stranka rada) ustvrdivši da on u zadnje vrijeme iznosi neistine. Komadina je naglasio da je s područja Fužina u županijski proračun uplaćeno 3,7 milijuna kuna, dok je iz županijskog proračuna na područje Fužina uplaćeno 5,6 milijuna kuna.

Na pitanje o prvoj godini mandata riječkog gradonačelnika Marka Flipovića, Komadina ga u okolnostima deficita proračuna ocjenjuje solidnim. "U školskom smislu, to je vrlo dobar," rekao je dodavši da je Filipović marljiv i sposoban.

Komadina je još izvijestio da ima problema pri pokušaju da se uspostavi gradilište u luci Mrtvaškoj jer da je dio Ilovčana jutros napao policijske djelatnike i blokirao državnu cestu, odnosno da su sprječavali da se s gradilišta uklone automobili te da su neki privedeni.

Žao mu da je do toga došlo, što se ne dogovara kako funkcionirati u zoni gradilišta, "nego se ide nasilnim metodama."