'ČUDOVIŠTE IZ MARIQUITE'

Kolumbijac optužen jer je s kćerkom imao osmero djece

29.03.2009 u 09:16

Bionic
Reading

Policija je u subotu uhitila Kolumbijca optuženog da je seksualno zlostavljao svoju kćer od njezina djetinstva te da je s njom imao osmero djece što je izazvalo prigovore da u ovoj andskoj zemlji djeca nisu dovoljno zaštićena.

Uhićeni Arcebio Alvarez (58) izjavio je na sudu kako je nedužan rekavši da žena koja ga optužuje nije njegova biološka kći.

On je zadržan u pritvoru dok su djeca, tri dječaka i pet djevojčica, stavljena pod zaštitu države. Alvarez je prebačen u zatvor kojeg čuva vojska kako bi se spriječilo da do njega eventualno dođe bijesna gomila.

Alvarez je uhićen nakon što je Alba Nidia Alvarez (35), koja tvrdi da je njegova biološka kći, prijavila policiji kako je zlostavljana od svoje desete godine.

Alba Nidia iz grada Mariquita koji se nalazi u središnjem dijelu Kolumbije, rekla je kako ju je jedan evangelički pastor nagovorio da izađe u javnost sa svojim slučajem.

Optuženi je sucu u pokrajini Tolima ispričao drugu priču. "Ja sam je usvojio", rekao je on. "Suglasili smo se da ćemo imati romantičan odnos jer smo doista voljeli jedno drugo. Ali ona nije moje dijete."

Majka Alba Nidie umrla je kada je ova imala pet godina ostavivši je na skrbi Alvarezu kojega lokalni tisak već naziva "čudovište iz Mariquite". Osmero djece ima od jedne do 19 godina.

Slučaj priziva u sjećanje onaj Josefa Fritzla, Austrijanca osuđenog ovoga mjeseca na doživotni boravak u zatvorenoj psihijatrijskoj ustanovi zbog držanja u ropstvu i silovanja kćeri tijekom 24 godine s kojom je imao sedmero djece te zbog smrti jednog djeteta iz te prisilne incestuozne veze.