OBORUŽAJTE SE STRPLJENJEM

Kolone na izlazu s Lučkog 17 kilometara

30.07.2010 u 19:20

Bionic
Reading

S autoceste A1 Zagreb-Ravča kod tunela Bristovac uklonjeno je u teškoj prometnoj nesreći uništeno vozilo, no kako javlja HAK još uvijek se od tunela Sveti Rok prema jugu vozi u koloni.

Zbog gutog prometa autocestom A1 od Karlovca prema Zagreba vozi se usporeno, a na naplati Lučko kolona je na izlazu s autoceste 17 kilometara. Pojačan je i ulaz na naplati Lučko, a usporeno prema samoj naplati vozi se zagrebačkom obilaznicom od motela Plitvice i Jadranskom avenijom te dalje autocestom A1 u smjeru Karlovca.

Gust je promet i na autocestama: A6 Rijeka-Zagreb, A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u oba smjera. Na Istarskom ipsilonu promet je pojačan u oba smjera, a u smjeru GP Plovanija i Kaštel kreće se kolona duga oko 5 km. Vrlo je gust promet na otoku Krku prema Krčkom mostu te dalje na državnoj cesti prema Oštrovici. Na naplati Trakošćan na autocesti A2 Zagreb-Macelj kolona je na izlazu duga oko 2 km.

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima te duž Jadranske magistrale i na cestama u gorju zbog mogućih odrona. Vozače se moli da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Putnički promet pojačan je na GP-ima Rupa, Bregana, Kaštel, Macelj i Stara Gradiška u oba smjera, na Pasjaku na izlazu te na Plovaniji na ulazu.

Trajekti plove prema redu plovidbe.