HRVATSKI LIJEČNIČKI ZBOR:

'Kolege u HZZO-u izloženi su sve češćim napadima'

09.06.2015 u 21:32

Bionic
Reading

Hrvatski liječnički zbor (HLZ) osudio je bacanje molotovljevih koktela na splitsku podružnicu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) u ponedjeljak, te pružio potporu kolegama iz HZZO-a koji su, kažu, izloženi sve češćim napadima

'Izražavamo nezadovoljstvo i negodovanje zbog događaja u Splitu 8. rujna, kada su napadnuti djelatnici regionalnog ureda HZZO-a, čime je došlo do ozbiljnog ugrožavanja života i zdravlja naših uvaženih kolega', priopćili su u utorak iz HLZ-a.

Pružaju potporu svim djelatnicima u sustavu zdravstva, a posebno kolegama u HZZO-u 'koji su izloženi sve češćim napadima'. 'U potpunosti osuđujemo nasilje bilo kakve vrste, a posebice prema djelatnicima u sustavu zdravstva te pozivamo na primjenu pozitivnih zakonskih propisa u njihovoj zaštiti', zaključuju u HLZ-u.

Splitska policija uhitila je 40-godišnjaka kojega sumnjiči da je, zbog nezadovoljstva rješenjem kojeg je dobio, ubacio molotovljeve koktele u podružnicu HZZO-a na splitskoj Obali kneza Branimira, pri čemu je izgorjelo sto četvornih metara poslovnih prostora.