stranački izbori

Kolar: Neki koji nikada nisu pobjeđivali HDZ na izborima, a ja sam to radio tri puta za redom, ne mogu se pomiriti s time da nije prvi red rezerviran uvijek samo za iste

24.09.2020 u 16:37

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat SDP-a Željko Kolar poručio je u četvrtak kako želi izgraditi SDP kao modernu stranku lijevog centra te pravedno društvo u kojemu je zajamčena jednakost pred zakonom i socijalna pravda

Kolar je rekao da ta platforma ima tri osnovna cilja kako stvoriti progresivni, moderan i uspješan SDP.

"To su izgradnja moderne stranke lijevog centra gdje ćemo paralelno rješavati unutarstranačke probleme i jačati organizacije na terenu, izgradnja moderne Hrvatske s učinkovitim pravnim sustavom i funkcioniranim tržišnim gospodarstvom te izgradnja modernog društva u kojem će se poštivati prava građana, raznolikosti i nacionalne manjine", rekao je Kolar.

Kolar je pod sloganom "Novi SDP.Nova Hrvatska" danas predstavio svoj izborni program, a na predstavljanju programa bili su i sukreatori tog programa Mišel Jakšić i Domagoj Hajduković.

Ustvrdio je da je SDP "u krizi i sukobima" i da su posljedice toga gubitak povjerenja građana na izborima, pasiviziranje stranke te gubljenje pobjedničke atmosfere koju je SDP imao. Dodao je i da su pogrešne politike u zadnjih 25 godina dovele Hrvatsku do začelja EU po skoro svim pokazateljima pa su države koje su prije 30 godina bile iza nas, sada su ispred.

Kolar je istaknuo da će se zalagati za pravedno društvo u kojemu je zajamčena jednakost pred zakonima i socijalna pravda, za zaštitu i razvoj općih i posebnih građanskih i ljudskih prava i sloboda primjerenih modernoj demokraciji 21. stoljeća, da će brinuti o svima koji žive od vlastitog rada, o radnicima i službenicima, obrtnicima i malim poduzetnicima, OPG-ovima, za povećanje realnih plaća radnicima i značajno smanjenje udjela zapošljavanja na ugovore na određeno vrijeme te će poticati učlanjivanja u sindikate jer je to, smatra, najučinkovitiji oblik zaštite radničkih prava.

Također, zalagat će se za pravo svakog građanina na besplatnu zdravstvenu uslugu, pravo svakog djeteta na besplatno školovanje te pravo umirovljenika na dostojanstven život. "To su politike koje želimo zastupati i provoditi", poručio je.

Neću stvoriti SDP 365, šalabahteri nisu proizašli iz "moj kuhinje"

Kolar je odbacio primjedbe svojih protukandidata da bi, ako pobjedi, stvorio SDP 365 čime su aludirali na stranku Milana Bandića.

"Nažalost, neki koji nisu uspješni u svom poslu i koji nikada nisu pobjeđivali HDZ na izborima, a ja sam to radio tri puta za redom, ne mogu se pomiriti s time da nije prvi red rezerviran uvijek samo za iste", kazao je.

Upozorio je kako ne želi da se u SDP-u dijele na Peđine, Kolarove, Rankove, Mireline jer ih je to dovelo do sadašnje situacije poručivši kako umjesto sukoba nudi okupljanje.

Upitan hoće li biti "Bernardić nakon Bernardića" obzirom na šalabahtere koji su se pojavili, poručio je kako "nijedan šalabahter nije proizašao iz njegove kuhinje". Pozvao je i da se pogleda otkuda su došli šalabahteri koji su se pojavili u medijima.

Mišel Jakšić rekao je da su zadnjih 10 godina ista lica u vrhu SDP-a.

"Ako se analizira kako nam izgleda Predsjedništvo u zadnjih 10 godina složit ćemo se da imamo 80 do 90 posto istih lica. Istih lica koja su zapravo i uvela u SDP šalabahtere", kazao je Jakšić i dodao da su neki toliko danas protiv šalabahtera da su čak uveli i lažne šalabahtere.