dhmz

Koga čekaju pljuskovi i kakvo će vrijeme biti za vikend? Pročitajte što kaže prognoza

17.09.2021 u 07:29

Bionic
Reading

Umjereno i pretežno oblačno vrijeme, povremeno uz kišu, očekuje Hrvatsku u petak, lokalno će biti izraženih pljuskova s grmljavinom, a oborina će ponegdje biti obilna, osobito u zapadnim predjelima, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ)

Na kopnu će slab do umjeren jugozapadnjak okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i jugozapadni vjetar, prema kraju dana na sjeveru u okretanju na buru i istočni.

Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 20 do 25, a na Jadranu između 23 i 28 stupnjeva Celzijusa.

U iduća tri dana vrlo promjenljivo uz povremenu kišu i grmljavinu, osobito u nedjelju kada će kiša ponovno mjestimice biti obilnija, vjerojatnije u zapadnim predjelima gdje će biti izraženijih pljuskova. Više će sunčanih razdoblja biti u subotu kada posebice u sjevernim kopnenim krajevima i veći dio dana može proteći uz uglavnom suho vrijeme odnosno uz tek prolazno malo kiše.

  • +11
Kiša ispraznila pulske plaže Izvor: Pixsell / Autor: Srećko Niketić

U ponedjeljak postupan prestanak oborine i smanjenje naoblake. Vjetar na kopnu slab, u ponedjeljak će zapuhati umjeren sjeveroistočnjak. Na Jadranu u subotu vjetar većinom slab promjenljiva smjera, u nedjelju će ponovno zapuhati jugo koje će u ponedjeljak okrenuti na buru i sjeverozapadnjak. Temperatura u padu te će uglavnom biti oko uobičajenih vrijednosti za doba godine.