POTRAGA U TIJEKU

Kod Zlarina nestao ronioc

26.06.2009 u 20:46

Bionic
Reading

Kod južnog rta otoka Zlarina u šibenskom arhipelagu nestao je ronioc iz Zagreba za kojim tragaju Lučka kapetanija i pomorska policija, priopćeno je iz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Riječ je o 26-godišnjem roniocu iz Zagreba, koji je bio u sportskom podvodnom ribolovu roneći na dah. S obzirom da se nije vratio njegov je otac oko 15,50 sati od policije zatražio pomoć, te je organizirao potragu, u kojoj je pronašao usidreni gliser sa osobnim stvarima svog sina, ali bez njega u blizini.

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje sa sjedištem u Rijeci u akciju je uključila brodicu Lučke ispostave Rogoznica i vojni helikopter, dok je Policijska uprava šibensko-kninska na mjesto nesreće poslala svoje plovilo sa specijalnim postrojbama ronioca.

Helikopter Ministarstva obrane RH-a pretražio je šire područje morskog i kopnenog dijela oko mjesta nesreće, a ronioci Ministarstva unutarnjih poslova pretražili su podmorja u blizini usidrenog glisera, ali zasad bez uspjeha, navodi glasnogovornica Ministarstva Marina Halužan.

Također, oko 17,50 sati ispred bazenskog kompleksa na Kantridi u Rijeci došlo je do stradavanja dvojice riječkih ronilaca koji su u privatnom aranžmanu ronili na boce kako bi izvadili brodski motor s dubine od oko 50 metara.

"Jedan od dvojice ronilaca, u dobi od 28 godina, ostao je bez kisika i nije uspio izroniti, dok je drugi u dobi od 51 godinu izronio, ali je došlo do krvarenja iz nosa.

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje je na mjesto nesreće uputila brodicu Lučke kapetanija Rijeka, riječku pomorsku policiju sa specijalnim postrojbama ronilaca, a za preživjelog ronioca organiziran je hitan prijevoz u najbližu zdravstvenu ustanovu s pretpostavkom da će se dalje uputiti u barokomoru", navodi glasnogovornica Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan.