recidivist

Kod Zagvozda opet vozio bez dozvole; u autu imao pištolj i marihuanu

03.04.2020 u 13:08

Bionic
Reading

Na području Zagvozda policija je u četvrtak navečer uhitila 48-godišnjaka koji je opet automobil vozio bez vozačke dozvole, a u njemu je pronađen pištolj sa streljivom i manja količina marihuane

Splitsko-dalmatinska policija u petak je priopćila da su djelatnici Postaje granične policije Imotski oko 22 sata zaustavili automobil, za čijeg je vozača utvrđeno da je recidivist u vožnji bez položenog vozačkog ispita, a automobilu je istekla registracija..

Pri kontroli jedan od policajaca je u automobilu primijetio pištolj, kojega je vozač dragovoljno predao policiji, kao i deset komada streljiva i smotuljak s 2,9 grama marihuane.

Sve spomenuto policajci su oduzeli, a 48-godišnjaka priveli radi kriminalističkog istraživanja.

Zbog prometnih prekršaja te posjedovanja oružja i streljiva za koje nije imao dozvolu i droge osumnjičeni je prijavljen zbog kršenja Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o nabavi i posjedovanju oružja.

Protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog te će ga policija privesti na Općinski prekršajni sud u Makarskoj, odnosno Stalnoj službi u Imotskom.