ALKOHOLNA KOMA

Kod Virovitice vozio bicikl sa suludih 3,96 promila alkohola u krvi

20.07.2020 u 13:25

Bionic
Reading

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave virovitičko-podravske evidentirano je 10 prometnih nesreća, od kojih tri s nastradalima i sedam s materijalnom štetom. U tim prometnim nesrećama tri su vozača osobnih automobila lako ozlijeđena. Pod utjecajem alkohola prometnu je nesreću uzrokovao jedan počinitelj, a jedan je odbio alkotestiranje i testiranje na droge

Ukupno je utvrđeno 398 prekršaja, od kojih 52 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, jedan prekršaj odbijanja testiranja na droge, 133 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 60 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 25 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 3 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.96 g/kg je utvrđena kod vozača bicikla starosti 41 godinu koji je zatečen kako upravlja vozilom u nedjelju u 16,20 sati u Bušetini.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u nedjelju u 20 sati u Starom Gracu gdje je, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 121 km/h.