SRBIJA ODGOVORILA JANDROKOVIĆU

'Kod nas je sloboda medija zajamčena'

10.08.2011 u 13:10

Bionic
Reading

Na upit tportala u srpskoj Vladi odgovaraju da depeša hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova još nije službeno zaprimljena, a šef Ureda za informiranje istaknuo je da je 'sloboda medija zajamčena u Srbiji', ali Vlada će odlučiti o eventualnoj reakciji ako se problem s TV Pinkom digne 'na državni nivo'

Diplomatska nota kojom se Ministarstvo vanjskih poslova požalilo srpskim kolegama po svemu sudeći još nije doputovala u Beograd!

Šef Ureda za informiranje Vlade Srbije Milivoje Mihajlović rekao je tportalu da u Vladi još nisu obaviješteni da je stigla službena nota.

Mihajlović je dodao da je 'sloboda medija zajamčena u Srbiji' te da o tome je li se ili ne neka TV kuća ogriješila o zakon odlučuje Republička radiodifuzna agencija (RRA).

'Ako se taj problem digne na državni nivo, Vlada će odlučiti kako će reagirati', rekao je Mihajlović.

Prije dva dana hrvatska diplomacija je preko kolega iz Srbije zatražila od te zemlje da 'što prije prekine blaćenje Hrvatske'.

'S hrvatske strane izražena je najoštrija osuda te zabrinutost zbog emitiranja negativnih i neutemeljenih sadržaja o Hrvatskoj, institucijama hrvatske državne vlasti i hrvatskim gospodarskim subjektima u programu srpske televizije TV Pink', stoji u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova objavljenom nakon sastanka Željka Mišure, načelnika Odjela za BiH, Crnu Goru i Srbiju u MVPEI-u, sa Zoranom Popovićem, ministrom savjetnikom u Veleposlanstvu Republike Srbije u Zagrebu.