VRAĆAJU SE TURISTI

Kod Lučkog kolona od 12 kilometara

11.08.2012 u 16:50

Bionic
Reading

Na autocesti A1 usporeno se vozi od naplatnih postaja Lučko prema Karlovcu i Bosiljevu, a na naplati Lučko prema Zagrebu kolona vozila duga je oko 12 km, izvijestio je popodne u 16,30 sati Hrvatski auto-klub

Na autocesti A7 granični prijelaz Rupa-čvor Diračje do povremenih zastoja dolazi kod naplatnih postaja Rupa u oba smjera, a u koloni se vozi i od čvora Sveti Kuzam prema Bakru i Crikvenici.

Na Istarskom ipsilonu zbog gužve na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko 5 km

Zbog gužve na graničnom prijelazu Macelj na izlasku iz Hrvatske, na autocesti A2 Zagreb-Macelj na naplati Trakošćan na izlazu kolona je duga oko 4 km. Vozila se povremeno zaustavljaju i na čvoru Krapina gdje je kolona također oko 4 km.

Gužve i zastoji su na Jadranskoj magistrali (D8), osobito na splitskom, dubrovačkom, šibenskom, zadarskom i riječkom području, u trajektnim pristaništima i lukama te na dionicama gdje su u tijeku radovi. Zbog odrona na državnoj cesti D1 između Slunja i Plitvičkih Jezera kod Koranskog mosta vozila se propuštaju naizmjence, jednim trakom

Pojačan je promet osobnih vozila na svim graničnim prijelazima u oba smjera, osobito na Bajakovu (izlaz 30 minuta, ulaz 15 minuta), Bregani, Kaštelu i Plovaniji (20 minuta izlaz), Macelju (izlaz 2 sata), Karasovićima (izlaz jedan sat), Goričanu, Rupi i Pasjaku.

Na Staroj Gradiški na ulazak u Hrvatsku se čeka oko 1,5 sat, a na GP Metković, Slavonski Brod, Ličko Petrovo Selo i Velika Kladuša čeka se oko 30 minuta.

Gužve su u svim trajektnim pristaništima i lukama, a po potrebi se uvode dodatne linije