POŽAR LOKALIZIRAN

Kod Jadrije izgorjelo šest hektara makije

26.08.2010 u 18:41

Bionic
Reading

Nešto malo prije 17 sati, šibenski su vatrogasci uspjeli lokalizirati požar koji je poslijepodne izbio kod mjesta Jadrija, južno od Jadranske magistrale, priopćila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje

Kako stoji u priopćenju DUZS-a, u gašenju požara sudjelovalo je 30 vatrogasaca sa 10 vozila iz JVP Šibenik te DVD-a Šibenik, Vodice i Zaton. Pomoć su im iz zraka pružala dva Canadaira. Izgorjelo je šest hektara makije i niskog raslinja.

Još uvijek je, nažalost, aktivan požar kod Uništa u Bosni i Hercegovini, u blizini granice s Hrvatskom. U gašenju požara sudjeluju 22 vatrogasca s tri vozila iz JVP Knin, DVD Knin te DIP-a Šibenik i Split (podsjetimo, devetero vatrogasaca Državne intervencijske postrojbe Split desantiralo je iz helikoptera na hrvatsku stranu granice te se uputilo na požarište).

Oko 16.30, jedan Canadair je napustio požarište, a oko 17.30 i drugi Canadair je napustio požarište. Njega je na terenu zamijenio treći Canadair pa sada pomoć zemaljskim snagama iz zraka pomoć pružaju jedan Canadair i jedan Air tractor.
Gori trava i nisko raslinje na rubnom dijelu požarišta u blizini minski sumnjivog prostora.