UBAČEN OPUŠAK?

Kod granice u vožnji se zapalio kamion s prikolicom

29.04.2011 u 15:41

Bionic
Reading

Jučer oko 19 sati u blizini graničnog prijelaza Stara Gradiška, na izlazu iz Hrvatske, izbio je požar u kamionu bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka, vlasništvo tvrtke iz Maglaja, koji je prevozio kartonsku ambalažu. Čim je primijetio gust dim koji je sukljao iz tovarnog prostora, 34-godišnji vozač je zaustavio kamion u plamenu i pozvao u pomoć vatrogasce

Oko 19.30 sati osmorica vatrogasaca DVD-a Stara Gradiška uspjeli su ugasiti vatru koja je planula u unutrašnjosti tovarnog prostora kamiona gdje se nalazilo 18 paleta kartonske ambalaže. Očevidom, koji su obavili policajci i inspektor zaštite od požara, isključen je tehnički uzrok požara, te je utvrđeno da je izazvan djelovanjem gorivog dijela tvari, a pretpostavlja se da je riječ o opušku cigarete.

Dok je unutrašnjost kamiona gorjela, opožarene su četiri palete kartonske ambalaže, te dio podnica teretnjaka, a zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca požar se nije proširio na prikolicu kamiona. Materijalna šteta bez stručne procjene je oko 10 tisuća kuna.