AUSTRALSKI HRVAT

Kod Dubrovnika nestao vlasnik luksuznog hotela

11.08.2009 u 17:04

Bionic
Reading

Dubrovačka policija intenzivno traga za australskim državljaninom hrvatskog podrijetla Krunoslavom Kenom Medanićem (39) koji je posljednji put s ruksakom na leđima u utorak 4. kolovoza viđen na Jadranskoj magistrali u 18,10 sati kod mjesta Mlini u Župi Dubrovačkoj, 12 km jugoistočno od Dubrovnika

Ken Medanić je srednje tjelesne građe i visok oko 190 - 195 cm, smeđe je kose i očiju, a u trenutku nestanka bio je obučen u majicu kratkih rukava, te kratke hlače i tenisice. Nakon 4. kolovoza mu se gubi svaki trag da bi njegov nestanak policiji tek u nedjelju 9. kolovoza prijavio njegov brat.

Ipak, unatoč poduzetim brojnim radnjama, Medanić još uvijek nije pronađen. Intenzivne se mjere traganja i dalje nastavljaju, a u potragu su se na moru uključila policijska plovila, te dubrovački i cavtatski barkarioli i više vlasnika turističkih brodova.

Iz zraka danas potragu niskim preletom brda obavlja policijski helikopter dok na kopnu policijski službenici i pripadnici Interventne postrojbe PU dubrovačko-neretvanske detaljno pretražuju obalni širi pojas od Župe do Molunta. Potraga se obavlja i u brdima k granici sa susjednom BiH.

Nestanak je Policijskoj postaji Gruda u Konavlima prijavio Kenov brat Stanislav Stanley Medanić s kojim je Krunoslav suvlasnik luksuznog hotela 'Villa Kvaternik' u Cavtatu. Braća su se 2002. godine kao visokoobrazovani stručnjaci vratili iz Sidneya, te od Hrvatskog fonda za privatizaciju kupili zapušteno odmaralište Ekonomske škole iz Beograda, inače renesansnu vilu iz 16. stoljeća.

Braća su nabavila i turistički brod, te imali ambiciozne planove izgradnje više malih hotela, te vrtnih restorana i wellness sadržaja i svi se slažu kako kao vrijedni mladi ljudi u Cavtatu nisu imali neprijatelja. Iz dubrovačke PU mole sve građane koji imaju bilo kakva korisna saznanja o nestalom mladom poduzetniku da se u najkraćem roku obrate izravno najbližoj policijskoj postaji ili ih o svemu izvijeste na telefon 92, piše Jutarnji.hr.