NAORUŽAN DO ZUBA

Kod 55-godišnjaka pronađena veća količina oružja

11.02.2009 u 15:12

Bionic
Reading

U premetačini na temelju sudskog naloga jučer je u kući 55-godišnjaka iz Gradca Našičkog pronađena veća količina oružja i eksplozivnih naprava, koje je policija uz potvrdu oduzela, izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava.

U priopćenju za javnost policija navodi da je među ostalim pronašla automatsku pušku, strojnicu, tri lovačke puške (za koje posjeduje dozvolu), tri ručne bombe i detonatorske kapsule, dva upaljača od protupješačke mine i ostalo.

Provedenom kriminalističkom obradom utvrđena je osnovana sumnja da je 55-godišnjak počinio kažnjivo djelo nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih naprava, zbog čega mu slijedi kaznena prijava ovlaštenome Državnom odvjetništvu i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.

Osječko-baranjska Policijska uprava podsjeća da je na snazi Zakon o oružju koji građanima omogućava dragovoljnu predaju oružja i minsko-eksplozivnih naprava bez prekršajne ili kaznene odgovornosti te dodaje kako svi oni koji žele predati nedopušteno oružje mogu nazvati na besplatni broj telefona 92.