SAJAM 'LIKE BOOK'

Knjige će u Vukovaru prodavati književnici i glumci

18.05.2012 u 14:30

Bionic
Reading

Vukovarska Gradska knjižnica, Hrvatski radio Vukovar i Vukovarske novine organiziraju u subotu, 19. svibnja, Prvi vukovarski sajam knjiga – LikeBook koji će se održati u Strossmayerovoj ulici u središtu grada. Najavljeno je da će Sajam knjiga, koji će trajati od devet do 20 sati, otvoriti pomoćnik ministrice kulture Vladimir Stojsavljević i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo

Za vrijeme trajanja sajma LikeBook predviđena je i humanitarna prodaja knjiga na posebnom štandu gdje će se ponuditi naslovi donirani od strane nakladnika i pojedinih autora, a koji će biti prodavani po simboličnim cijenama.

Prihod od humanitarne prodaje knjiga bit će uplaćen u fond Asistenti u nastavi. Riječ je o projektu namijenjenom vukovarskim školarcima kojima treba pomoć asistenta u nastavi kako bi lakše svladali školske obveze. Za rad jednog asistenta godišnje je potrebno oko 42.000 kuna.

Knjige će na posebnom štandu, osim pomoćnika ministrice Vladimira Stojsavljevića i gradonačelnika Željka Saboa, među ostalima prodavati i ugledni autori Alenka Mirković Nađ, Julijana Adamović, Lilijana Radobuljac, Goran Rem, Ivana Šojat Kuči, Jadranka Domazet i Petar Brozović te glumci Silvija Šesto, Helena Buljan, Milan Štrljić, Branka Trlin, Vlatko Dulić i drugi.

Na vukovarskom LikeBooku predstavit će se 13 nakladnika, odnosno izlagača s više od 5.000 naslova. Zaljubljenici u knjige moći će kupiti naslove po uistinu atraktivnim i pristupačnim cijenama, sniženima od 20 do 80 posto.

Oni koji žele pridonijeti fondu Asistenti u nastavi mogu to učiniti i putem posebnog žiroračuna Gradske knjižnice Vukovar, otvorenog u Hypo Alpe-Adria-Banci, a koji glasi: 2500009-1501137925 (poziv na broj: 82-2012). Na taj račun, sponzori i donatori mogu uplatiti donacije, koje će po završetku sajma, zajedno s prikupljenim sredstvima od prodaje knjiga, biti uplaćene u fond Asistenti u nastavi.