DC-HSLS-HNS-SDP

Klun Posavec za županicu Zagrebačke županije

07.05.2009 u 13:44

Bionic
Reading

Koalicija DC-HSLS-HNS-SDP predstavila je danas zajedničku listu za Skupštinu Zagrebačke županije nositeljice Palme Klun-Posavec (SDP), kandidatkinje za županicu, a na predstavljanju programa, kroz koji koalicija želi ostvariti 'županiju europskih standarda', posebna je naglašena uloga žena u politici

ZAGEB - Kandidati za zamjenike županice su Mirjana Mataušić Pišl (SDP) i Danijel Kalaica (HNS), a okupljenima su se, uz Klun Posavec, kratko obratili i predsjednik županijskog HNS-a Josip Jambrač, predsjednik županijskog DC-a Zdravko Režek i predsjednik županijskog HSLS-a Stjepan Črnjak naglasivši zajedničku spremnost za preuzimanje odgovornosti kako bi Zagrebačke županija bila "prva u Hrvatskoj".

Predstavljeni su svi kandidati s liste, a predstavljanju su nazočile i Dijana Pleština, te kandidatkinja za zagrebačku dogradonačelnicu Jelena Pavičić-Vukičević i pjevačica Zdenka Kovačiček. Njezina je pjesma "Žena za sva vremena", prilagođena za potrebe kampanje, i glazbena podloga uz koju se Palma Klun Posavec predstavlja biračima. "Zahvalna sam ženama koje su zdušno pomogle ženi", zahvalila im je Klun Posavec.

Naglasila je da kroz kvalitetno partnerstvo s Gradom Zagrebom žele riješiti problem javnog prijevoz u najbrže rastućoj županiji u Hrvatskoj, budući da više od 40 tisuća ljudi svakodnevno putuje u Zagreb na posao. "Zalažemo se za sustav jedne tarife, jedne karte, za cijelu županiju", istaknula je. Ulagat ćemo u mlade "putem stipendija i poticajne stanogradnje", a gradit ćemo i domove za umirovljenike na području cijele županije, dodaje.

"Program i ljudi, odgovorni, stručni i kvalitetni, jamstvo su uspjeha ove koalicije", rekla je. Od 45 kandidata s liste 55 posto ih ima visoku stručnu spremu, a neki od njih su i kandidati za gradonačelnike gradova u Županiji (Dugo Selo, Sv. Nedjelja, Jastrebarsko, Vrbovec).

Klun Posavec je od 2001. do srpnja 2008. bila predsjednica Skupštine Zagrebačke županije. Tada se, rekla je Klun Posavec, HSS priklonio HDZ-u i došlo je do "preslagivanja, bez izbora". Naša koalicija želi "prekinuti političku trgovinu i korumpiranost", naglasila je. "Mislim da birači znaju i prepoznaju što je politički odgovorno ponašanje", ustvrdila je i istaknula da će nastaviti s kvalitetnim programima koje je koalicija stvarala u proteklih osam godina.