DRAMA U TUZLI

Klizište progutalo obiteljsku kuću

05.12.2010 u 14:04

Bionic
Reading

U bosanskohercegovačkom gradu Tuzli jutros oko 5.30 sati došlo je do aktiviranja klizišta te je jedna kuća u kojoj se nalazila četveročlana obitelj u potpunosti zatrpana

Njihova dvokatnica je skliznula 50-ak metara dalje od mjesta na kojem se nalazila i zatrpana je zemljom do krova, javlja Sarajevo X.

'Vlasnik kuće Ćamil Salihović je spašen i upućen u bolnicu budući da je zadobio lakše povrede. Nažalost, ženska osoba koju su spasioci izvukli iz kuće je smrtno stradala', rekao je Miralem Malkić, glasnogovornik MUP-a Tuzlanske županije.

On je dodao da su u kući ostali zarobljeni još jedna ženska osoba i sin supružnika Salihović, 21-godišnji Nermin Salihović koji su kasnije također izvučeni mrtvi.

'Oko pet sati probudila me susjeda, rekla je da je nastala katastrofa, onda smo izašli i vidjeli da se pokrenulo zemljište, nastao je ogroman krater. Otišli smo do kuće susjeda Ćamila koja je bila dijelom zatrpana, prizemlje i kat je već bilo prekriveno zemljom, susjed Ćamil je bio svjestan i dozivao je upomoć. Zvali smo policiju, vatrogasce. Prva je stigla hitna pomoć, ali nisu mogli pomoći ozlijeđenima jer su bili zatrpani.

Onda je Ćamil izvučen živ te mu je ukazana pomoć, nije poznato kojeg su stupnja povrede, njegova supruga Zilka izvučena je mrtva, a još uvijek su zatrpani njegov sin Nermin i majka Safija', rekao je Muharem Bukvić, jedan od mještana, za portal Tuzlarije. Nekoliko desetaka obitelji iz okolice je evakuirano zbog opasnosti od novog pomicanja tla.