OSTOJIĆ KRITIZIRA BANDIĆA

'Klizišta su posljedica nemara i nerada gradske uprave'

04.04.2013 u 14:01

Bionic
Reading

Klizišta po Zagrebu direktna su posljedica nemara i nerada gradske uprave, smatra Rajko Ostojić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba

Komentirajući poplavu klizišta po gradu, Ostojić je kazao kako je nedopustivo da gradski pročelnici 'peru ruke' od klizišta, uz konstataciju da se dosad u Zagrebu pri gradnji kuća na potencijalnim klizištima nisu poštovala pravila struke.

'Pa netko je valjda plaćen da vodi računa o poštivanju kriterija gradnje, prostornom planiranju te urbanizmu u gradu. Takav nemar i nerad nadležnih gradskih službi sad ima direktnu posljedicu, ugrožena je imovina, ali i životi naših sugrađana', istaknuo je Rajko Ostojić

Kaže da je Milan Bandić, iz interesa koji su samo njemu poznati, proteklih godina zagovarao Urbanističke planove uređenja bez izrade potrebnih geomehaničkih elaborata koji utvrđuju je li uopće sigurna i moguća gradnja na takvim područjima.

'Najpoznatiji primjer je Müllerov brijeg koji Skupština nije dopustila, unatoč snažnim pritiscima gradske uprave. Nažalost, posljedice takvog urbanog planiranja i gradnje bez potrebnih elaborata, možemo ovih dana vidjeti na obroncima Medvednice', zaključuje.