sdp

Klisović se ogradio od izjave svoje suradnice Mirele Holy o 'dotepencima': Sigurno nije bila pozvana da komentira cijepljenje

16.02.2021 u 17:31

Bionic
Reading

'Moj čvrst stav je da Zagrepčane ne dijelim po tome kada su došli u Zagreb. Za sve koji žive u Zagrebu ću se boriti da imaju što kvalitetniji život', kazao je Joško Klisović, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba komentiravši istup Mirele Holy koja je na Twitteru napisala da su Zagrepčani stavljeni zadnji na popis za cijepljenje, a da su se u Zagrebu preko reda cijepili različiti dotepenci

Istup Mirele Holy naišao je na niz reakcija i osuda, a bio je i povod za žestoku polemiku s bivšim stranačkim kolegom Bojanom Glavaševićem.

Klisović ističe da to što je Holy navela su isključivo njezina razmišljanja, a potom je odgovorio i na pitanje hoće li stav o dotepencima utjecati na njezinu ulogu u njegovoj kampanji.

'Mirela Holy je bila zamišljena kao suradnica u dijelu programa koji se odnosi na zeleni grad i kreativne industrije. Ona u tome ima puno iskustva i pozvana je da u tom dijelu pomogne svojim savjetima. Sigurno nije bila pozvana da komentira cijepljenje i zdravstvenu politiku. Stajalište koje je iznijela nije moje, niti je na bilo koji način dio moga programa', kazao je Joško Klisović za Jutarnji list.

Naglasio je kako Zagrepčane ne dijeli po tome jesu li dotepenci ili su više generacija u Zagrebu. To ni na koji način, nastavlja Klisović, nije dio njegovog programa za Zagreb. Cilj mu je postati gradonačelnikom koji će unaprijediti kvalitetu života u gradu za sve njegove stanovnike bez podjela po bilo kojoj osnovi.

Kaže da stavove koji bi bili suprotni od toga netko može iznositi u svoje ime, ali ne kao dio njegovog programa.