Klinika Svjetlost među 10 najvećih

Klinika Svjetlost među 10 najvećih

07.07.2010 u 08:00

Bionic
Reading

Klinika Svjetlost svrstala se na sedmo mjesto najvećih hrvatskih kompanija po prihodu u 2009. godini u sektoru djelatnosti privatne zdravstvene zaštite i socijalne skrbi

Specijalna bolnica za oftalmologiju Svjetlost jedina je privatna zdravstvena ustanova među prvih sedam koja ne radi u suradnji s HZZO-om i državom. Prva je u branši oftalmologije. Unatoč recesiji, Svjetlost je u 2009. godini ostvarila prihod od 28 milijuna kuna, što znači rast od 40 posto u odnosu na prethodnu godinu. U 2008. Svjetlost je imala 21 zaposlenika, 2009. je broj povećan na 41, a u prvoj polovici 2010. je broj zaposlenih dostigao 49. U novu opremu i tehnologiju investirana su četiri milijuna kuna – oko 13 posto ukupnih prihoda u 2009. godini.

U prvoj polovici 2010. ostvaren je prihod za 15 posto veći nego u istom razdoblju prošle godine, pri čemu su troškovi poslovanja rasli za 10 posto. Ovi poslovni rezultati su iznad svih očekivanja. Ravnatelj prof. dr. sc. Nikica Gabrić smatra da su ljudi, bez obzira na manju kupovnu moć, spremni investirati u svoje zdravlje. Ipak predviđa da će ova godina, a pogotovo sljedeća, biti teža od prethodne jer se ekonomska moć privatnih osoba u Hrvatskoj smanjuje iz dana u dan.

Usluge u privatnom zdravstvenom sektoru koristi sve više Hrvata, ljudi investiraju u stručnost i brzo rješavanje svojih problema. Tako sektor privatnog zdravstva općenito bilježi povećanje prihoda jer građani izbjegavaju beskonačne liste čekanja u državnom sektoru.

Osim u financijskom smislu, Svjetlost napreduje i na znanstvenom planu. Tako je u svibnju 2010. dobila status Specijalne bolnice za oftalmologiju i Klinike Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

U periodu od 1. srpnja do 31. kolovoza Klinika Svjetlost poklanja popust od 50 posto na lasersko skidanje dioptrije.

Pogledajte više na www.svjetlost.hr