NASILJE U ZADRU

Klinac pretukao putnika u autobusu

11.03.2009 u 22:25

Bionic
Reading

Maloljetni Zadranin priveden je na kriminalističku obradu jer je odgovarao opisu mladića koji je napao i brutalno pretukao starijeg Zadranina u Liburnijinu autobusu

Policija je dobila dojavu oko 14 sati da je 67-godišnjak napadnut na ugibalištu za gradske autobuse na Autobusnom kolodvoru. Ozlijeđenome muškarcu odmah je pružena liječnička pomoć te je zbrinut u zadarskoj Općoj bolnici. Krvavi obračun dogodio se u Liburnijinu autobusu koji je upravo trebao krenuti s kolodvora prema Boriku.

U njega se u stražnji dio ukrcalo desetak školske djece, a poslije je ušao i 67-godišnjak te krenuo prema stražnjim sjedalima. Vozač autobusa Željko Zupčić, koji je i pozvao policiju, za Večernji je list rekao kako je nesretni čovjek dobio šakom u glavu samo zato što je jednom učeniku rekao da nije u redu da drži noge na sjedalu.

'Gadno ga je natukao. Ne mogu vjerovati! A poslije je još imao drskosti mene doći pitati da mu dadem maramicu da si obriše krvave ruke. Pa čovjek ga je samo upozorio. Jadnik je toliko krvario iz čela i nosa da mislim da ga je sigurno udario bokserom. Čovjek se uspio nekako isteturati iz autobusa, a za sobom je ostavljao lokve krvi', kazao je Željko Zupčić.