put u dubai

Klasić (HSLS): Gradonačelnik nemilice troši novac građana na projekte od kojih nema koristi

12.03.2019 u 12:51

Bionic
Reading

HSLS-ov zastupnik u zagrebačkoj Skupštini Darko Klasić optužio je u utorak zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da nemilice troši novac građana na svakakve svoje projekte koji im neće koristiti, a gradonačelnikovo putovanje u Dubai ocijenio je kao skupo plaćeni privatni izlet gradskim novcem, a sve u svrhu privatnog stranog investitora

'Zadnjih nekoliko sjednica zagrebačke Skupštine odnosi se na nova zaduživanja Grada dok vidimo da gradonačelnik nemilice troši novac sugrađana na svakakve svoje projekte', kazao je Klasić na konferenciji za novinare u središnjici HSLS-a.

Osvrnuo se na gradonačelnikovo jučerašnje putovanje u Dubai na koje je poveo i više članova gradskog poglavarstva, a u sklopu kojeg će se sastati s direktorom tvrtke Emaar Properties Mohamedom Alabbarom, koji predstavlja i tvrtku Eagle Hills. Prije nekoliko dana grad Zagreb je odabrao upravo Eagle Hills za izgradnju 'Grada u Gradu', odnosno kako ga je Bandić najavio - 'Zagrebački Manhattan'.

Klasić spornim smatra to što oko projekta nije provedena nikakva rasprava niti je točka oko toga bila na Skupštini, te je ustvrdio da gradonačelnik opet naprečac putuje i troši novac Zagrepčana. Smatra da bi, ukoliko postoje ozbiljne namjere, bilo logično da taj investitor dođe u Zagreb i prezentira projekt.

'Logičan potez Gradske uprave bio bi, osim bespotrebog trošenja novaca, da je gradonačelnik napravio javnu raspravu i prezentaciju projekta, a onda tek po dogovoru napravio ugovor o namjeri izvođenja projekta, a tek nakon toga ide sklapanje međunarodnog ugovora. Ovako opet svaka zamisao samo dovodi do novih troškova za zagrebački proračun iako od toga građani neće imati ništa', poručio je Klasić.

'Ovo putovanje je postalo skupo plaćeni privatni izlet gradskog poglavarstva gradskim novcem u Dubai, a sve u svrhu privatnog stranog investitora', ustvrdio je.

Klasić je kritizirao to što Zagreb kod izgradnje novih naselja nema plan razvoja niti se radi sistematski ili gradonačelnik ne uvažava struku, zbog čega, kaže, imamo problema s infrastrukturom i komunalnim uslugama u Zagrebu.

'Očigledno cijeli grad zavisi od 'ad hoc' ideja i inspiracija našeg gradonačelnika, a najgore u toj priči je što plaćaju građani svojim novcem. Nismo riješili osnovne komunalne potrebe Zagreba, nakon šestog mandata gradonačelnika nismo se pomaknuli s mrtve točke', ustvrdio je.

Za sportski holding koji će se opet naći na sjednici Skupštine 21. ožujka, komentirao je da je još samo jedan od novih oblika zaduživanja grada.