PROVJERAVALI JE LI TERORIST

Kissingera napola razodjenuli i pretražili na aerodromu

16.05.2012 u 20:12

Bionic
Reading

Nobelovac i bivši američki državni tajnik Henry Kissinger prošlog tjedna zaustavljen je i potom temeljito pretražen u njujorškoj zračnoj luci LaGuardia, piše Telegraph

Da slava i popularnost u pojedinim situacijama ne znače mnogo u životu, uvjerio se prošlog petka jedan od najpoznatijih i najuvaženijih, ali i globalno najprepoznatljivijih političara kojeg su sigurnosni službenici netom prije leta podvrgli rutinskoj pretrazi. Kissinger je, samo dva tjedna uoči 89. rođendana, bio prisiljen skinuti dijelove odjeće, nakon čega ga je temeljito pretražilo osoblje kako bi se uvjerilo da nije riječ o teroristu sa skrivenim oružjem.

Prema svjedočenju jednog novinara koji se u datom trenutku zatekao na mjestu zbivanja, osoblje se nije dalo zbuniti ni kada im se bivši državni tajnik predstavio, nego je predano i temeljito obavilo posao do kraja. Kissinger je nakon pretrage u invalidskim kolicima ispraćen do terminala kako bi se ukrcao na let za Toronto.

Njegov glasnogovornik kasnije je potvrdio da je bio zadovoljan tretmanom osoblja kojemu je povjeren tako zahtjevan zadatak. Objasnio je kako ovo nije prvi put da su ga pretražili u zračnoj luci. Događa se to, tvrdi Kissinger, svaki put kada se uputi na let.