KLIZIŠTE NEDALEKO OD ARENE

Kiša srušila zid u centru Pule

18.12.2008 u 15:18

Bionic
Reading

Nakon obilnih padalina u dvorište zgrade na adresi Flavijevska 22 u samom centru Pule, svega stotinjak metara od Arene, srušio se potporni zid i otvorio pravi bezdan u neposrednoj blizini stambene zgrade

'Zid se srušio prvo djelomično, što su nam odmah dojavili stanari. Izašli smo na teren, utvrdili stanje i odlučili poduzeti hitne mjere. Međutim, preko noći se zid uslijed jake kiše srušio do kraja. Sreća je da su nam suvlasnici na vrijeme javili što se događa, pa smo poduzeli sve mjere hitne sanacije s ciljem zaštite ljudi i imovine', rekla je za RegionalExpress Marina Božac, direktorica Eki inženjeringa, tvrtke koja upravlja ovom stambenom zgradom.

Sudski vještak je utvrdio da se radi o zidu starom najmanje 40 godina, koji je izgrađen na način da se 'naslonio' na dotadašnje stanje jer je to tada ocijenjeno kao optimalno. Također je utvrđeno je da je to imovina stanara, tj. da su suvlasnici stambene zgrade ujedno i vlasnici sada već nestalog zida. Među njima je i grad Pula, čiji su predstavnici na terenu, te se očekuje da daju suglasnost za izvođenje sanacije budući da bi daljnje urušavanje i klizanje terena moglo zaprijetiti zgradama u blizini.