NEVRIJEME U ISTRI

Kiša ponovno poplavila Pulu

09.11.2009 u 21:19

Bionic
Reading

Jako grmljavinsko nevrijeme s obilnom kišom i tučom i danas poslijepodne zahvatilo je Istarsku županiju, a drugi dan zaredom u Puli je poplavljeno mnogo stanova, poslovnih prostora, ugostiteljskih objekata i kuća

Prema podacima dežurne službe pulske Javne vatrogasne postrojbe, njihovi su pripadnici tijekom poslijepodneva imali čak tridesetak intervencija i to uglavnom ispumpavanja vode.

'Na terenu je pet naših ekipa odnosno petanestak pripadnika vatrogasne postrojbe s isto toliko vozila te četiri pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Pule s jednim vozilom' - kazao je zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Klaudio Karlović.

Obilne kiše koje padaju gotovo dva dana na pulskom području prouzročile su brojne nevolje na pulskim ulicama, a s ekipama vatrogasaca i djelatnicima pulskog komunalnog poduzeća 'Herculanea' u obilasku grada i najteže stradalih dijelova Pule večeras je bio je i pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Jaka kiša prouzročila je nevolje i u prometu pa je u samome središtu grada, prema podacima istarske policije, zabilježeno desetak prometnih nezgoda u kojima nitko nije ozlijeđen nego je počinjena samo materijalna šteta. Samo središte grada, ali i okolne ulice, gradska obilaznica i prilazne ceste pretvorene su u velike lokve po kojima je iznimno opasno voziti. Kako se doznaje jedno je vozilo oštećeno i zaglavljeno u Šijani zbog šahta koji je iskočio i udario u vozilo, pa su morali intervenirati i pulski vatrogasci. Tijekom večeri vrijeme se smirilo, a pripadnici gradskih službi i dalje su na terenu te otklanjaju štete.