VREMENSKA PROGNOZA

Kiša i južina tijekom vikenda uvod su u novo zahlađenje

02.02.2019 u 08:04

Bionic
Reading

Promjenljivo i pretežno oblačno s kišom uglavnom na Jadranu i u krajevima uz njega, na Jadranu jako i olujno jugo; najviša dnevna temperatura većinom od 12 do 17 Celzijevih stupnjeva, u gorju malo niža.

Ponegdje obilnija oborina, a na Jadranu su mogući izraženiji pljuskovi s grmljavinom, osobito na sjevernom dijelu. Najmanja vjerojatnost za kišu u istočnim područjima.

Vjetar povremeno umjeren južni i jugoistočni, mjestimice s jakim, a u gorju i olujnim udarima. Na Jadranu jako i olujno jugo, prema kraju dana na sjevernom dijelu umjeren i jak jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 2. veljače.

U nedjleju će još ponegdje biti obilnije kiše, puhat će jugo i bit će iznadprosječno toplo. Od ponedjeljka hladnije, uz buru...

I u nedjelju će diljem unutrašnjosti biti osjetno toplije od prosjeka za početak veljače, te uglavnom uz kišu, mjestimice i obilniju, osobito u unutrašnjosti Dalmacije, a s padom temperature u novome tjednu ponovno će biti i snijega, najprije u gorju, zatim vjerojatno i u nekim nizinama.

No, za razliku od nekih drugih dijelova svijeta - u sljedećem tjednu nećemo imati ni ekstremnu hladnoću, ni vrućinu, a vjerojatno ni neke druge opasne vremenske pojave neće biti tako česte i izražene kao tijekom vikenda, javlja HRT.

I na Jadranu relativno toplo, osobito do ponedjeljka, zatim manje, jer će ponovno zapuhati bura, najprije na sjevernom Jadranu, gdje će opet biti i olujna, te vjerojatno donositi pahulje iz unutrašnjosti. Nakon subote, kiše i grmljavine bit će najviše u nedjelju na jugu, a od utorka vjerojatno većinom suho, gdjekad i pretežno sunčano - gotovo idilično u odnosu na vrijeme tijekom subote, za kada postoje mnogobrojna upozorenja. Nažalost, bit će ih i za nedjelju za Dubrovnik i okolicu...

  • +65
Jugo Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL