USKOK I U VIROVITICI

Kirin netragom nestao

01.10.2010 u 16:32

Bionic
Reading

Ivica Kirin, bivši ministar unutarnjih poslova i aktualni gradonačelnik Virovitice, danas je novinarima nedostupan. Teško je naći podatak gdje se trenutno nalazi, postoje tek spekulacije da je poslom u Zagrebu, a na privatni mobitel se ne javlja

Razlog ovakvom zanimanju za prvoga čovjeka Virovitice je u javnosti iznesen podatak da je Ministarstvo unutarnjih poslova, u vrijeme dok mu je na čelu bio upravo Kirin, pogodovalo tvrtki Fimi media iznosom od 26 milijuna kuna. Prema navodima medija, tim se problemom u zadnje vrijeme bavio i USKOK koji je svojom istragom obuhvatio i bivšega ministra MUP-a.

Iako su mediji naveli da 'policija sada provodi istragu u vlastitim redovima', Josip Štajdohar, glasnogovornik Policijske uprave virovitičko–podravske, kaže da o tome nema nikakvih spoznaja, a da je za USKOK-ovu istragu u Virovitici saznao tek iz napisa u Jutarnjem listu. 'S naše strane nije bilo ničega, a ako je USKOK nešto radio, mi to ne moramo znati', rekao je. S druge strane, USKOK u Zagrebu obećao je odgovor na novinarski upit poslati pisanim putem, što do zaključenja teksta nije učinio.

Ipak, brzi su bili u virovitičkom SDP-u, te su, vodeći se napisima u medijima, u ranim poslijepodnevnim satima novinarima uputili javno priopćenje. U njemu navode već javnosti poznate podatke s tim da tvrde da se 'navedeni novac slijevao u stranačku blagajnu HDZ-a i privatne džepove visokopozicioniranih HDZ-ovaca'.

Nada Čavlović-Smiljanec, predsjednica Gradske organizacije SDP-a u Virovitici, kaže da je Kirin kao gradonačelnik imao obavezu objasniti građanima o čemu to pišu mediji i jesu li navodi točni. 'No, on to ne čini, čime ponovno potvrđuje da je i bježanje od odgovornosti jedna od 'odlika' HDZ-ovih dužnosnika', rekla je Čavlović.