STRAVIČNO UBOJSTVO

Kinez odrubio glavu studentici na Virginia Techu

23.01.2009 u 10:33

Bionic
Reading

Kineskoj studentici na američkom sveučilištu Virginia Tech kolega je odrubio glavu kuhinjskim nožem u sveučilišnoj kantini, priopćila je policija

Xin Yang (22) ubijena je u srijedu navečer nakon što se vratila u SAD iz Pekinga, izjavio je šef policije na Virginia Techu Wendell Flinchum.

Izvještaj AP-a

Ubojica Haiyang Zhu (25) također je iz Kine. Poznavao je žrtvu, ali još uvijek nije poznat motiv ovog brutalnog čina.  Haiyang je optužen za ubojstvo i zadržan je u okružnom zatvoru u Montgomeryju. Njegova odvjetnica Stephanie Cox još uvijek ne odgovara na novinarska pitanja.

Haiyang i Xin pili su kavu u kantini, gdje se nalazilo još sedam osoba koje su policiji rekle da se kineski par nije svađao prije ubojstva. 'Mladić dosad nije bio poznat kampuskoj policiji kao ni sveučilišnom timu koji se bavi neuravnoteženim studentima', rekao je Flinchum.

Policija je primila dva poziva nakon 19 sati i licu mjesta uhitila Haiyanga, koji je na doktoratu iz agronomije. Ubojica je stajao nasred kafića umrljan krvlju, s glavom žrtve u ruci.

Sveučilište Virginia Tech poznato je po masovnom ubojstvu 2007. godine, kada je student Seung-Hui Cho ustrijelio 32 osobe i potom si oduzeo život.

Guverner Virginije Timothy M. Kaine izrazio je sućut obitelji žrtve. 'Moje misli i molitve danas su upućene prijateljima i obitelji Xin Yang', rekao je Kaine.