ISTEKAO OTKAZNI ROK

Kikaš odslužio porodiljni i napustio Holding

19.06.2009 u 09:36

Bionic
Reading

Slobodan Ljubičić Kikaš, nekoć najbliži suradnik gradonačelnika Bandića koji je morao otići iz Holdinga kad je na web stranicama ove gradske tvrtke objavio pismo protiv Igora Rađenovića, od danas je i službeno nezaposlen

ZAGREB - Iako je s pozicije šefa uprave Holdinga udaljen još u kolovozu prošle godine, Kikaš je u to vrijeme dobio prinove i otišao na porodiljni dopust od 4,5 mjeseca, potom mu je još neko vrijeme tekao otkazni rok te će tek danas potpisati sporazumni raskid radnog odnosa, piše Novi list.

'Odlazim bez ikakve otpremnine, iako ovih dana čitam da i čistačice u Fondu za privatizaciju dobivaju milijunske otpremnine. Realni učinci mojega rada vidjet će se tek za nekoliko godina', kaže Ljubičić.

Kontroverzan i vrlo imućan, godinama je ustrajno odbijao sve afere koje su se vezale uz njegovo ime. Među poznatijima je ona u kojoj je akter bio njegov sin, kad je s dvojicom nezaposlenih studenata osnovao tvrtku i gotovo bezvrijedno zemljište u Sesvetskom Kraljevcu uspio razmijeniti s Gradom za višestruko skuplje u Maksimiru. O spornoj kupoprodaji istragu je bio pokrenuo i USKOK, no do danas nije okončana. Spominjalo ga se i u kontekstu napada na tadašnjeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića, policija ga je pet sati ispitivala u postaji, no oslobođen je sumnji. Najavljivao je kako je radi vjerodostojnosti vlastitog iskaza spreman ići i na detektor laži. Dvojac koji je pretukao Rađenovića danas je u zatvoru, ali nalogodavac nikad nije pronađen, što i Ljubičića, navodi, jako čudi.
U poduzetničkim vodama

Kikaš se po odlasku iz Holdinga bacio u poduzetničke vode i imovina mu se procjenjuje na nekoliko desetaka milijuna kuna. Spominjala se i mogućnost da ga gradonačelnik nakon izbora vrati na čelno mjesto Holdinga umjesto Milanoviću privrženijeg Ive Čovića, no on tu opciju negira. Iako se iz više izvora može čuti da se ozbiljno bacio u privatni biznis i da učestalo poslovno putuje, o tome danas ne želi razgovarati, dodajući da je epitet kontroverznog dobio isključivo zbog tendencioznog medijskog izvještavanja o njegovu liku i djelu.

Da političko– prijateljska veza s Milanom Bandićem još uvijek nije ugasla, svjedoči i druženje u hotelu Westin na prikupljanju donacija za obranu hrvatskih generala u Haagu.