UBOJSTVO POLICAJCA

Kijevljani u šoku, za osumnjičenog kažu da je bio miran čovjek

Bionic
Reading

Ravnatelj policije Vlado Dominić posjetio je u kninskoj bolnici Joška Grgića. Grgić je ranjen prilikom intervencije u Kijevu u kući Stjepana Cerovšeka (61) za kojeg se sumnja da je nožem ubio Grgićevog kolegu, policajca Antu Grabića

Novinari Večernjeg lista uspjeli su nakratko razgovarati s ranjenim policajcem.

'Sada se osjećam fizički bolje. Prsti mi jako trnu, ali osjećam ruku. Sjećam se svega što se dogodilo, ali ne bih o tome. Sve što sam trebao, rekao sam kolegama policajcima', rekao  je Grgić.

Mještani Kijeva u nevjerici govore kako je ubojica bio miran čovjek koji nije s drugim mještanima ulazio u konflikt. Dio mještana spominje kako je policija često posjećivala dom Cerovšekovih zbog obiteljskog nasilja, no dio mještana, uključujući i načelnika općine kaže kako za obiteljsko nasilje u toj obitelji nisu čuli, piše Jutarnji list.

'Ovo je jedna od najvećih tragedija koja se dogodila u Kijevu. Poznavao sam dobro i ubijenog policajca koji je bio cijenjen u selu i obitelj Cerovšek koja je bila jedna uobičajena obitelj. Stjepan nije bio nasilan čovjek. Netko će jedino reći da je možda malo volio popiti i to je sve', kazao je načelnik Ivan Stjepan Bajan

Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske, potvrdila nam je da je Stjepan Cerovšek ipak evidentiran zbog prijava za nasilje u obitelji.

U petak, nekih pola sata prije samoga ubojstva, Cerovšek je u obližnoj trgovini kupio pivo i ničim nije odavao agresiju.