NELEGALNI PROSVJEDI

KFOR lecima upozorava Srbe na barikadama

19.09.2011 u 19:15

Bionic
Reading

Iz helikoptera KFOR-a, koji je danas popodne kružio nad Kosovskom Mitrovicom, bačeni su leci kojima se upozorava da su barikade postavljene na cestama na sjeveru Kosova protuzakonite te da ih se ne tretira kao miran prosvjed

U letku stoji da KFOR priznaje pravo na mirne prosvjede i demonstracije, ali da blokade cesta nisu prihvatljiv način za izražavanje nezadovoljstva lokalnog stanovništva, javlja Tanjug.

'Blokade putova su nezakonite i stoga ne spadaju u mirne demonstracije. Blokade putova predstavljaju opasnost za sve u izvanrednim situacijama, jer pomoć neće moći doprijeti do onih kojima je potrebna', navedi se u letku.

KFOR je dalje istaknuo i da su njihove jedinice, u skladu s Rezolucijom 1244, odgovorne za ponovno osiguravanje slobode kretanja. Danas ujutro KFOR je pokušao uspostaviti punkt u selu Jagnjenica u općini Zubin Potok, no to je uznemirilo lokalne Srbe. Oni su se ubrzo okupili u tom selu te su kamionom natovarenim građom blokirali njemačke vojnike KFOR-a koji su se potom povukli.