SDP UZVRAĆA UDARAC

'Kerumu je najbolje u povijesti, a ne Splitu!'

16.03.2011 u 12:46

Bionic
Reading

Nakon kulminacije nepotizma, sukoba interesa i vrijeđanja oporbenih vijećnika na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u Splitu u ponedjeljak, danas su vijećnici SDP-a i HNS-a održali konferenciju za medije na Bačvicama

Vijećnici u Gradskom vijeću, Marin Jurjević, Aida Batarelo i Ivo Baldasar iz SDP-a te Goran Kovačević i Joško Dvornik iz HNS-a ponovo su upozorili javnost na rušenje ugleda Gradskog vijeća i pretvaranje Splita u 'grad

slučaj'.

'Kerumu je, a ne Splitu, najbolje u povijesti. Kada se gradonačelniku postavi pitanje, on odgovara uvredama. Gradsko vijeće se pretvara u pljuvaonicu, i to je antipolitika. Mi ne kočimo projekte, nego pitamo zašto nema tih velikih projekata', naglasio je Marin Jurjević, koji je podsjetio na dugu tradiciju izigravanja volje birača u Splitu.

'Vijećnica Milica Cipci je s trećeg mjesta naše liste dospjela u tabor Kerumove stranke, skupa s još dva kupljena vijećnika, Lukom Podrugom i Ljubicom Vrdoljak, i sada se sve odluke donose glasanjem 13 prema 12 glasova', zaključio je vijećnik SDP-a.

I Goran Kovačević iz HNS-a je izrazio zgražanje razinom komunikacije u gradskom parlamentu. 'Predsjednica Gradskog vijeća Nevenka Bečić nema snage upozoriti gradonačelnika, svoga brata, na ponašanje i to je izrazit primjer štetnosti nepotizma. Split je meta ismijavanja cijele zemlje i na takav način gubimo regionalnu lidersku poziciju', izjavio je vijećnik HNS-a. Ivo Baldasar iz SDP-a je upozorio da gradonačelnik Željko Kerum nakratko svrati na sjednicu, izvrijeđa vijećnike i udalji se, mada je po poslovniku njegova obaveza sudjelovanje u radu sjednice.

Svi su se složili da će biti problema oko realizacije projekta zapadne obale u gradskoj luci i tražit će se mišljenje resornog ministarstva o eventualnom izigravanje zakona u tom slučaju. Jurjević je na kraju rekao da će se zalagati za promjenu zakona koji pogoduju disperziji centralizma na lokalnu razinu. 'Pogubni model centralizma je sada prenesen na lokalnu razinu pa imamo cijeli niz lokalnih šerifa koji izigravaju demokratsku praksu, a to treba promijeniti', zaključio je Jurjević.