traži zabranu penisa

Kerumova stranka kazneno prijavila novinare dobitnike 'Zlatnog *urca'

18.09.2020 u 18:12

Bionic
Reading

Kerumova Hrvatska građanska stranka odlučila je podnijeti kaznenu prijavu protiv glasnogovornika Facebook stranice "Dnevna doza splitskog nereda' koja svoj aktivizam izražava pod motom "Split je *urac", ali i sve ovogodišnje dobitnike prestižne nagrade, novinare koji svojim tekstovima nastoje poboljšati stanje u Splitu i ukazati na brojne nepravilnosti

Nakon što je Dnevna doza splitskog nereda, odnosno njezin glasnogovornik, splitski aktivist Bojan Ivošević, prije par dana upriličio još jednu dodjelu godišnjih nagrada 'Zlatni *urac', bivši splitski gradonačelnik, Željko Kerum i njegova stranka odlučili su ga prijaviti, kao i sve ovogodišnje laureate.

Kerum traži da sud zabrani izraz 'Split je *urac', a da se svi dobitnici i sudionici dodjele, kazne za klevetu i sramoćenje grada, piše Dalmatinski portal.

'Željko Kerum - Hrvatska građanska stranka podiže prijavu protiv Bojana Ivoševića, Damira Petranovića, Živane Šušak Živković, Dejana Kružića, Gabrijele Radanović, Andre Krstulovića Opare zbog klevete, rugla i sramoćenja grada Splita i građana grada Splita.

Autor teksta 'Split je kurac', Bojan Ivošević već nekoliko godina izvrče grad Split ruglu s tim pogrdnim nazivom, a sudionici su mu bili dana 15. rujna 2020. godine na Marjanu, gore spomenuti Damir Petranović, Živana Šušak Živković, Dejan Kružić, Gabrijela Radanović i Srđan Mladinić (Marinić op.a.). Tom prilikom su klevetali, sramotili i radili štetu gradu Spitu na način da su dodjeljivali nagrade 'Zlatni *urac'.

Željko Kerum - Hrvatska građanska stranka podnosi prijavu i traži da sud počinitelje kazni i da se zabrani izraz 'Split je *urac' jer to vrijeđa građane Splita, a gradu nanosi veliku štetu.

Split je naš hrvatski grad i Split nije nikada bio, niti će biti *urac!'', stoji u prioćenju Kerumove stranke.

Nakon prijave oglasio se i Ivošević:

'S obzirom da su već krenili novinarski upiti zbog prijave koju je podigala Željko Kerum - Hrvatska građanska stranka protiv mene i nagrađenih osoba na dodjeli nagrada Zlatni kurac da ne odgovaram svakome pojedinačno evo mog odgovora:

Moram reći da sam počašćen što Željko Kerum već po drugi put podiže neutemeljenu kaznenu prijavu protiv mene. Očito je da hobotnica koja je parazitirala naš grad i županiju putem političke trgovine, svoje najveće neprijatelje i zaštitnike javnog interesa vidi u meni i inicijativi kojoj sam glasnogovornik.

Vjerujem da će ova prijava, jednako kao i prošla koju je podignuo prije par mjeseci, ponovo biti odbačena od strane DORH-a.

Inače DORH je već podignuo optužnicu po službenoj dužnosti zbog prijetnje smrću koju mi je uputio taj propali poduzetnik, stoga se radujem vidjeti navedenoga na sudu, kada tamo nije još završio zbog brojnih dugova koje su njegove firme napravile i nikad vratile, neka bar odgovara za svoje verbalne ispade i prijetnje, koje su sad već toliko česte da bi možda trebao potražiti stručnu pomoć. Očito se teško nosi s dugovima koje su njegove tvrtke ostavile, što se odražava na njegovo psihičko stanje', napisao je Ivošević.