BRANITELJSKI SKUP NA RIVI

Keruma napao bivši tajnik Torcide

16.04.2011 u 13:33

Bionic
Reading

Desetak tisuća Splićana mirno je i vrlo emotivno prosvjedovalo na skupu na Rivi sve dok se nakon sat vremena na pozornicu neplanirano nije popeo gradonačelnik Željko Kerum. Dočekali su ga i pljesak i zviždanje publike, no nervozni Kerum usred govora porječkao se s jednim mladićem u prvom redu

'Ti si jedan urbani Jugoslaven, zbog takvih se ovo dogodilo!' zaurlao je splitski gradonačelnik u mikrofon. Iznerviran, ondje se odjednom našao Pave Grubišić Čabo, nekadašnji tajnik Torcide, koji se s hrvatskom zastavom u ruci u trenutku našao na pozornici i unio gradonačelniku u lice, navodno ga je i udario. 'Tko je urbani Jugoslaven?!' zavikao je.

U roku od sekunde reagiralo je osiguranje, Grubišića su odvukli, a jedan od njih ga je i nekoliko puta udario, i to u trenutku dok ga je držala policija.

'Nemojte dozvoliti da komunisti vladaju Hrvatskom. Ovo sve ide u smjeru treće Jugoslavije, nije bitno tko će biti na vlasti ako će vlast biti hrvatska. Ovo je nastavak srpske agresije. Prije godinu dana Tadić je bio na Brijunima, a Josipović mu je bio domaćin. Pa na šta sve to sliči?' zapitao se Kerum pa potom grlato zapjevao 'Zovi, samo zovi'

Splitski skup do njegova pojavljivanja protjecao je u izuzetno emotivnoj atmosferi: organizatori iz udruge 'Volim Hrvatsku - Ne u EU' pozivali su na molitvu, zajedništvo, ljubav i ponos. Dakako, svoju porciju dobili su političari, prije svega bivši predsjednik Stjepan Mesić.

'Otvorio je državne arhive i predao državne tajne, sudit će mu naša vlast!' najavila je Ivana Polić iz Jezera na Murteru. Premijerka Jadranka Kosor, po njoj, od naroda traži deklarativno dostojanstvo, a u stvarnosti ga poziva na 'jadnu hrvatsku šutnju'.
'Imamo crvenog predsjednika i ružičastu premijerku, a onaj u Salzburgu je u duginim bojama', slikovito je opisala situaciju na oduševljenje publike. 'Mesiću, cigane', orilo se Rivom, a na spomen premijerkina imena začule su se salve zvižduka.