TELEVIZIJSKO SUČELJAVANJE

Kerum: Uspoređivati mene i Oparu je kao uspoređivati kazalište i gradilište; Opara: Želimo grad za sve, a ne samo za pajdaše

30.05.2017 u 20:21

Bionic
Reading

U sučeljavanju Dnevnika Nove TV snage su u utorak odmjerili HDZ-ov kandidat Andro Krstulović Opara, koji je u prvom krugu osvojio 26,1 posto glasova i HGS-ov kandidat Željko Kerum, kojem je povjerenje dalo 30,4 posto splitskih glasača

Na upit zašto misle da bi njihova pobjeda Splitu donijela bolju kvalitetu života, Kerum je kazao kako je već dokazan kao 'vizionar i građevinar', dok je Krstulović Opara naglasio kako će Splićani u nedjelju birati 'pristojnog, radišnog i mirnog čovjeka, koji ima sjajnu viziju i odlučnost uvesti grad u 21. stoljeće'

'Mi želimo grad za sve, a ne samo za pajdaše', kazao je HDZ-ov kandidat u sučeljavanju Nove TV.

Kerum je, pak, tijekom sučeljavanja optužio Krstulović Oparu da 'prima državnu plaću, a nikada nije radio ništa', dodajući kako bi Opara da je nezavisni kandidat 'bio gori od Baldasara'.

Krstulović Opara nije ostao dužan Kerumu te je izjavio kako je 'uredno dolazio na posao i zaradio plaću, dok su sve tvrtke njegovog oponenta propale'.

'Opara ne govori istinu, on izmišlja i ne vodi fer kampanju. Bavi se sa lažima i obmanama. Kad on kaže da sam ja ostao dužan, to nije točno. Ja sam državi za hotel Marjan platio 170 milijun kuna. Neka Opara kaže što je to platio državi. I dalje ću grad voditi kao tvrtku. Mi smo u mom mandatu poslovali pozitivno, pomagali smo nezaposlenima, studentima i umirovljenicima', replicirao je Kerum.

Budući da dvojica kandidata za splitskog gradonačelnika ne mogu pobijediti samostalno bez glasova ljevice i stranke Pametno, Kerum je u televizijskom sučeljavanju najavio kako već sada ima 21 vijećnika potrebnih za stvaranje većine.

'Među njima su i vijećnici stranke Pametno. Ja sam matematičar i računam čak i da nekolicina prebjegne - imat ću dovoljno. Uspoređivati mene i Oparu je kao uspoređivati gradilište i kazalište', rekao je Kerum, dok je Opara još jednom naglasio kako želi grad za sve, a ne samo za tvrtku jednog čovjeka, ponovivši još jednom kako su sve Kerumove tvrtke propale.