NAJAVIO PRODAJU TRGOVINA

Kerum u Sanadera vjeruje 'milijardu posto'

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Željko Kerum otkrio je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju da planira prodati trgovine, i to najvjerojatnije Narodnom trgovačkom lancu (NTL). Trgovački dio tvrtke Kerum ima godišnji prihod od milijardu i pol kuna

'Previše imam obaveza, ali i moja sestra Nevenka Bečić, direktorica tvrtke koja je sad postala gradska vijećnica Splita. Tvrtka bi se ubuduće bavila samo turizmom, ugostiteljstvom i konzalting uslugama', objasnio je svoje namjere Kerum.

Kad je riječ o drugom krugu predsjedničkih izbora, Kerum je još jednom potvrdio da podržava Milana Bandića, kojem i dalje nudi pomoć jer mu je, smatra, kampanja loše vođena.

'Njegov problem jest da bi svi htjeli biti nezavisni poput Keruma, a ne razumije da su ih, za razliku od mene, stvorile snažne političke stranke. Bandić ovisi o idućih osam dana i ljudima kojima će se okružiti. Ja sam uspio, kako u politici, tako i u biznisu, jer znam izabrati ljude', ustvrdio je splitski gradonačelnik.

Uz to, misli da je Bandićeva ideja o osnivanju stranke glupa, pogotovo pred drugi izborni krug jer su se građani razočarali u velike političke stranke. Umjesto toga, poziva ga da se učlani u njegovu Hrvatsku građansku stranku.

Kao i kada je gostovao u emisiji Aleksandra Stankovića, Kerum je još jednom iznio svoje poznate stavove o Srbima.

'Ne želim Srbina za zeta, ali nemam apsolutno ništa protiv Srba. Što je tu čudno?! Poslije sam upitao Stankovića što misli kako bi mu odgovorio Srbin da ga je upitao želi li da mu Albanac bude zet. Meni je bitno da se poštujemo. Čist račun duga ljubav', mišljenja je Kerum.

Da bi Ivo Sanader bio idealan predsjednik Hrvatske, Kerum je uvjeren 'milijardu posto', jer se, istaknuo je, nijedan sadašnji kandidat ne može uspoređivati s njim.

'Vidi se da je čovjek od formata. Kompletna osoba kakva bi trebala prezentirati Hrvatsku u svijetu. Josipović je previše mlak i bez stava', rekao je Kerum za Slobodnu Dalmaciju. Ni mnogobrojne afere ne mogu u njegovim očima okaljati lik i djelo bivšeg premijera jer to je 'problem cijelog HDZ-a, a Sanader bi tu trebao dokazati da je čist'.

Samo zbog toga što su loše vodili politiku, smatra Kerum, HDZ je izgubio vlast.

'Hrvatska je katolička zemlja i matematički se tu unaprijed trebalo znati tko će odnijeti pobjedu. No zbog brojnih afera oni su to upropastili', siguran je prvi čovjek Splita.