GRADONAČELNIK I PODUZETNIK

Kerum sebi odobrio izgradnju trgovačkog centra

25.08.2009 u 15:04

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Željko Kerum, kojega se još uoči izbora proglašavalo hodajućim sukobom interesa, nije iznevjerio očekivanja: jedna od njegovih prvih odluka bila je potpisivanje pozitivnog mišljenja za gradnju novog, njegova vlastitog trgovačkog centra vrijednog 80 milijuna eura

Dokument od 13. srpnja ove godine osvanuo je na službenim web stranicama Grada Splita, i to nakon što je više novinara insistiralo na uvidu u sve Kerumove odluke u protekla dva mjeseca. Ukratko, gradonačelnik Željko Kerum podržao je gradnju shopping centra poduzetnika Željka Keruma, na zemljištu u vlasništvu Kerumove tvrtke Koteks. Da stvar bude jasna do kraja, centar je čak i nazvan po ricastom splitskom poduzetniku i političaru - zvat će se Keri.

Pozitivno mišljenje gradonačelnika o potrebi gradnje novih trgovina preduvjet je za suglasnost ministra gospodarstva Damira Polančeca, koji po Vladinoj uredbi daje blagoslov za svaki novi trgovački centar u državi. Nakon Polančecova pristanka izdaje se lokacijska dozvola, a taj posao opet će obaviti – Grad Split, odnosno Željko Kerum

Živahni splitski gradonačelnik, koji je prošloga tjedna prekinuo svaku komunikaciju s medijima i isto naredio svim svojim suradnicima, u odnosu na predizborno doba potpuno je okrenuo ploču: tada je tvrdio da 'Splitu više nisu potrebni shopping centri', a danas tvrdi da će Keri 'pridonijeti oplemenjivanju ponude i poboljšanju kvalitete maloprodajnog i turističkog sektora'.

Prije nekoliko mjeseci Kerum je tvrdio i da će se na ovoj lokaciji, u Dujmovači, graditi jeftini stanovi za podstanare; danas mu je očito bliža opcija nekog novog Jokera.

Ako se plan ostvari, iz Dujmovače će iseliti nekoliko tvrtki, između ostalih Pevec, ali i Taho keramika vlasnika Ivice Livaje, poznata po tome što je bez natječaja dobila posao uređenja novih splitskih vrtića.