O UHIĆENJU, OVCAMA I INDIJANCIMA

Kerum prozvao Ostojića zbog prijetnje SMS-om

09.06.2009 u 11:10

Bionic
Reading

Novi splitski gradonačelnik Željko Kerum sinoć je prijavio prijetnju SMS-om u kojoj se najavljuje njegovo hapšenje, a već danas u podne je sazvao izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je prozvao svog izbornog konkurenta Ranka Ostojić (SDP) da stoji iza prijetnji te je najavio niz tužbi protiv njega

Novi splitski gradonačelnik Željko Kerum planirao je za utorak ujutro obilazak gradskih vrtića, kako bi se pobrinuo za svoje obećanje o 'nijednom neupisanom djetetu', no planove mu je pokvario Ranko Ostojić

Kerum se prilično uznemirio zbog njegove SMS poruke skladatelju Neni Ninčeviću, u kojoj je poraženi SDP-ovac predvidio da će Kerum 'do kraja mjeseca biti uhapšen', pa se umjesto s djecom, gradonačelnik družio s hrpom novinara.

Ninčević mu je, kaže, poruku pokazao u ponedjeljak navečer, a on se i bez konzultacija s njim odmah obratio policiji.

'Dobre šale nikad dosta. O privatnoj komunikaciji ne želim ništa komentirati. Ono što je najbitnije je da ja nisam policajac niti sam u situaciji da mogu takvim informacijama raspolagati. Motiv pronalazim u svom jučerašnjem susretu s odvjetnikom i vjerojatno je već saznao da ga tužim za izjavu u Jutarnjem listu 29. svibnja u kojoj je kazao da sam špijun, a pripremam i tužbu protiv Krešimira Macana koji je izjavio da sam za Keruma kazao da je narkoman. Ninčević vjerojatno ima problema s financiranjem, pa sad nalazi izvore kod Keruma', kazao je Ranko Ostojić za Slobodnu Dalmaciju.

'Situacija me malo uznemirila. Nije me strah, ali sam želio upoznati javnost o kakvom čovjeku se radi i na što je sve spreman. Ostojić očito ne može podnijeti poraz na izborima, potupno je izgubio busolu', izjadao se Kerum.

'Ovo nije slučajno, služio se svim i svačim još u kampanji. Saznao sam da njegova poruka već kruži mobitelima, poslano ih je oko tisuću-dvije, pa sam morao ovako postupiti jer bi za dva dana cijela Hrvatska pričala da sam već u zatvoru', nastavio je splitski gradonačelnik.

Kerum je 'uvjeren i siguran' da Ostojić stoji i iza anonimnih prijetnji smrću koje je dobio uoči kampanje, a svoga protukandidata optužuje i za 'pljuvanje': 'Kad je cijela Hrvatska znala da sam ja pobjednik izbora, u njegovom stožeru obukli su majice 'Nisam ovca da me vodi čoban'. Eto o kakvoj osobi se radi.'

Iako je bilo očito da je nervozan i ljut, pazio je na svaku rečenicu koju će izgovoriti. Je li preplašen, pitali su ga novinari. 'Ja nisam ništa drukčiji od vas, i vi biste se ponašali slično da vidite ovakve poruke. Svi smo mi od krvi i mesa', odgovorio je Kerum.

Slijedilo je i pitanje želi li da se Ostojića uhiti.

'Je li počinio kazneno djelo, to će utvrditi institucije. Ja ću inzistirati na kaznenoj prijavi, mislim da je debelo pretjerao', kazao je.

Kerumov odvjetnik Miroslav Šarić pojasnio je da postoje čak tri osnova za tužbu protiv Ostojića: kleveta, prijetnja i širenje lažnih i uznemirujućih glasina. Zasad se čeka dovršetak policijske istrage.

'Ne znamo kakve to informacije ima bivši šef policije, no gospodin Kerum više nije privatna osoba, on je institucija koju su velikom većinom glasova izabrali građani. Ako se netko i šalio, ima vrlo čudan smisao za humor', kazao je Šarić.

Novi splitski gradonačelnik potvrdio je da je tužba protiv Ostojića zbog izjave o Poglavici Bijeli Prah već u proceduri, a na njoj ne namjerava stati: 'Bit će ih još!'