HULIGANSKO DIVLJANJE

Kerum plaća odštetu napadnutim splitskim Srbima

30.01.2012 u 15:46

Bionic
Reading

Puna tri dana nakon što je nekoliko huligana napalo članove Vijeća srpske nacionalne manjine u Splitu i porazbijalo inventar, oglasio se splitski gradonačelnik Željko Kerum. Čekao je ponedjeljak, čovjek nije radio ovoga vikenda

'Osuđujemo postupak huligana. Sport je plemenita disciplina, poraz je sastavni dio igre, a ovakvo iskazivanje navijačkih strasti neprilično je i za svaku osudu', napisao je splitski gradonačelnik u priopćenju koje su potpisali i njegovi zamjenici Anđelka Visković i Jure Šundov. Oni, kažu, imaju odlične odnose s predstavnicima svih nacionalnih manjina u gradu i nadaju se da incident neće baciti sjenu na to.

Prostor u kojemu je smješteno Vijeće srpske nacionalne manjine u vlasništvu je Grada Splita, pa su iz Banovine jutros poslali komisiju koja je popisala štetu. Policija je procijenila da porazbijana računala, printeri i nešto uredskog materijala vrijede tek dvije tisuće kuna. Koliki god iznos na koncu bude, platit će se iz gradskog proračuna.

Inače, počinitelji huliganskog napada od petka navečer, neposredno nakon rukometne utakmice između Srbije i Hrvatske, još nisu pronađeni.